Nieuws

Te weinig ontwikkeling wordt kodak bijna fataal

05-01-2012

Het al 131 jaar oude Amerikaanse bedrijf Eastman Kodak moet mogelijk haar faillissement aanvragen. Om dat te voorkomen zou het nu proberen haar patentportfolio te verkopen en leningen van banken aan te vragen. Als dat niet lukt stevent het bedrijf af op een faillissement

Kodak bezit 1100 patenten door die deels te verkopen wil het bedrijf een faillissement voorkomen. Echter wordt er ook rekening gehouden met een scenario waarbij de verkoop van patenten niet lukt en er een Chapter 11 status aangevraagd moet worden. De Chapter 11 status is een surcéanceprocedure waarbij een Amerikaans bedrijf blijft functioneren en daarnaast reorganisaties doorvoert om de bedrijfsvoering op orde te brengen. Het bedrijf zou een miljard dollar aan leningen nodig hebben om te kunnen blijven functioneren is te lezen op de site van Wall Street Journal.

Op dit moment heeft Kodak ongeveer 19.000 medewerkers en werd vooral bekend van de fotorolletjes. In de jaren tachtig en negentig kwam Kodak ook al eens in de problemen, toen door de toegenomen concurrentie en de opkomst van digitale fotografie.

bron: tweakers

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]