Nieuws

Social enterprise software is de toekomst

13-03-2012 | Business Software
AllSolutions, specialist in online bedrijfssoftware, ziet social enterprise software als de belangrijkste trend voor 2012. Zij signaleert dat social media in het bedrijfsleven een steeds grotere rol speelt in de contacten tussen organisaties en de stakeholders zoals (potentiële) klanten en toeleveranciers en tussen de medewerkers van een organisatie onderling. Deze trend zet zich voort binnen de bedrijfssoftware waar de vraag naar transparante, real-time informatie steeds groter wordt.
 
Leo Koster, directeur van AllSolutions: “Wij bestaan inmiddels 25 jaar en hebben ruime ervaring op het gebied van geïntegreerde bedrijfssoftware. Zo waren wij in Nederland de eerste aanbieder van een volledige online ERP-suite. Wij hebben inmiddels een aantal trends zien komen en gaan. Zo was er de internethype, ASP en meer recent SaaS. Wij hebben een duidelijke toekomstvisie en spelen in op de ontwikkelingen in de markt en bij onze klanten. Daardoor is social enterprise software volgens mij de volgende grote stap. Wij zien dit als een manier waarop organisaties snel en efficiënt met alle stakeholders kunnen communiceren en informatie kunnen delen of uitwisselen. Organisaties die zich alleen op de techniek richten en de ‘I’ uit IT verwaarlozen, zullen uitsterven. De markt maakt de omslag van IT- naar business-gedreven. Organisaties moeten zich niet druk hoeven maken over techniek, toegang tot internet zou in feite het enige criterium moeten zijn voor het kunnen uitvoeren van werkzaamheden. Een organisatie kan daarbij niet alleen opereren, maar moet samenwerken met bijvoorbeeld toeleveranciers van producten en diensten of met adviseurs. Wij denken mee met onze klanten hoe zij effectiever en efficiënter kunnen werken en daardoor geld verdienen.”
 
Door de business centraal te stellen in de bedrijfsprocessen en alle betrokken partijen uit de keten te laten beschikken over dezelfde bron van informatie, kan er sneller en efficiënter worden gewerkt en wordt de kans op fouten geminimaliseerd. Zo kunnen bijvoorbeeld ambulante medewerkers overal over de bedrijfsinformatie beschikken en op elk willekeurig moment gegevens aanpassen. Deze ketenintegratie is de eerste stap in het proces naar social enterprise software waar organisaties met alle stakeholders kunnen samenwerken om hun bedrijfsdoelstellingen te realiseren.
 

Meer Nieuws

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]