Nieuws

Gartner plaatst MicroStrategy in leiderskwadrant voor business intelligence platformen

27-02-2012 | Business Software

MicroStrategy, wereldwijd aanbieder van business intelligence (BI) software, is door Gartner in het leiderskwadrant voor BI-platformen geplaatst. Dit blijkt uit het Magic Quadrant for business intelligence platforms report. Gartner plaatste MicroStrategy in het kwadrant om zijn complete visie op het gebied van BI en het vermogen de visie tot werkelijkheid te maken.

‘Onze leidende positie in het Magic Quadrant is een bevestiging van onze inzet op het gebied van R&D en onderstreept ons pionierswerk in het ontwikkelen van technologieën die inspelen op de ontwikkelingen op het gebied van mobiel, big data, social en cloud’, aldus Sanju Bansal, Chief Operating Officer bij MicroStrategy.

Mobiel
MicroStrategy heeft het afgelopen jaar een aantal belangrijke innovaties doorgevoerd. Met de introductie van de nieuwe datafunctie Visual Insight kunnen gebruikers zelf, zonder hulp van de IT-afdeling, makkelijk gegevens analyseren en trends signaleren. Steeds meer organisaties maken via hun smartphones en tablets gebruik van het mobiele BI-platform van MicroStrategy om prestaties te meten en trends te monitoren. Mobiele gebruikers van MicroStrategy Mobile zijn bijvoorbeeld Solvay in België, Apple Premium Resellers in Nederland en GUESS? in de Verenigde Staten.

Big data
Door middel van continue investeringen in ‘big data’- technologie maakt MicroStrategy het bedrijven mogelijk om makkelijk inzicht te krijgen in grote, uitermate complexe, databestanden. In 2011 verbeterde MicroStrategy zijn in-memory technologie om grote gebruikerspopulaties meer schaalgrootte en betere prestaties te kunnen bieden. In oktober 2011 sloot MicroStrategy een samenwerkingsovereenkomst met Cloudera om een Hadoop connector te introduceren waarmee organisaties snel en makkelijk analyses kunnen maken van gestructureerde of ongestructureerde gegevens die opgeslagen zijn in Hadoop.

Cloud en social
Daarnaast heeft MicroStrategy het afgelopen jaar MicroStrategy Cloud geïntroduceerd, een cloud-gebaseerde platform-as-a-service. MicroStrategy Cloud zorgt voor snelle, kostenefficiënte ontwikkeling van business intelligence en mobiele en social apps. Ook zet MicroStrategy zijn BI-expertise in op het gebied van social media met de drie producten Gateway, Wisdom en Alert en lanceerde het bedrijf afgelopen jaar een viertal social intelligence producten voor consumenten. Volgens Gartner blijven organisaties BI gebruiken als een onmisbaar instrument voor flexibel en efficiënt zakendoen. Gartner omschrijft de leaders als leveranciers die zowel in de breedte als de diepte sterk zijn in hun BI-platformcapaciteiten en die bedrijfsbrede implementaties kunnen leveren die een algehele BI-strategie ondersteunen.

 

Meer Nieuws

Onderwerpen: Business Intelligence software | BI | Mobiel | Big data | Social | Cloud | 

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Onbeperkt downloaden van meer dan 1500 whitepapers
  • Een marktoverzicht met informatie over alle aangesloten IT leveranciers
  • Kosteloos en vrijblijvend toegang tot alle informatie die de IT sector biedt
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]