Nieuws

Eurofiber kiest Nederlandse TKF als strategisch leverancier van glasvezelkabels

02-02-2011

Lokale productie belangrijke kwaliteitgarantie

Eurofiber en TKF hebben een overeenkomst gesloten voor de levering van glasvezelkabels ter uitbreiding van het Eurofiber-glasvezelnetwerk. Met de selectie van TKF als strategische kabelleverancier voor de komende jaren heeft Eurofiber nu een lokale partner voor zijn ambitieuze uitbreidingsplannen.
Glasvezelkabels vormen de basis van het netwerk van Eurofiber. Het is dan ook essentieel dat de kwaliteit hiervan optimaal is en ook op langere termijn gewaarborgd blijft. TKF heeft een eigen vezelproductie en produceert de kabels in Haaksbergen. Dit betekent voor de klanten van Eurofiber dat een constante levering en kwaliteit van de vezels nog beter gegarandeerd is. Bij de keuze voor TKF speelde ook een rol dat de glasvezelleverancier zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid serieus neemt en een actieve bijdrage levert aan het realiseren van een duurzame leefomgeving. Eurofiber heeft deze punten hoog in het vaandel staan.

Jaap Truijens, CFO van Eurofiber, licht toe: “Het contract met TKF is volledig in lijn met onze ambitie om voor onze core-asset - het netwerk - voor langere termijn partnerships aan te gaan met een selecte groep kwaliteitsleveranciers. TKF heeft zich als zodanig gekwalificeerd en wij kijken dan ook uit naar een goede samenwerking in de komende jaren.”

Ook TFK verheugt zich op de samenwerking. Wim Bank, Director Telecom van TKF: “Eurofiber heeft een modern en hoogwaardig glasvezelnetwerk dat klaar is voor de veeleisende vraag van vandaag én morgen. De uitdagingen die daarbij worden gesteld aan kabelkwaliteit, technische ontwikkelingen en flexibiliteit zijn van strategisch belang. We zijn als TKF erg blij dat we samen met Eurofiber verder mogen bouwen aan een mooie toekomst.”

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]