Nieuws

Nederlandse bedrijven lopen voorop in Bring Your Own-beleid

27-07-2011

Drie op tien Nederlandse werknemers gebruiken privé-apparaten op het werk

Vianen, 27 juli 2011 – Het Nederlandse bedrijfsleven loopt voorop in het gebruik van privé-apparaten op het werk. Drie op de tien werknemers (30%) gebruikt een eigen smartphone, laptop, tablet, netbook of PC voor werkdoeleinden. Over twee jaar is dat percentage naar verwachting toegenomen tot 37 procent.

Dat blijkt het onderzoek ‘Bring-Your-Own index’ van Citrix onder bedrijven in Australië, Canada, Duitsland, India, VS, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Alleen India doet het beter dan Nederland: op dit moment neemt 34 procent daar een eigen apparaat mee naar kantoor, over twee jaar is dat 38 procent.

Bijna alle organisaties (92%) in het onderzoek tellen één of meerdere werknemers die gebruik maken van privé-apparaten op het werk. Een nog groter percentage (94%) is van plan om in 2013 een formeel BYO-beleid op te stellen. Nu heeft slechts 44 procent zo’n beleid.

De voornaamste redenen om privé-apparaten toe te staan zijn:

• Het aantrekken en behouden van talent
• Productievere en mobielere werknemers
• Hogere werknemerstevredenheid
• Minder IT-kosten

“Grofweg zijn er twee redenen om BYO te omarmen in een organisatie”, aldus Rob van der Hoeven, Area Vice President bij Citrix Benelux. “Eén van die redenen is het bijhouden van de snelle ontwikkeling in consumenten-IT – ook wel consumerization genoemd. De CIO’s die vooruit denken gebruiken BYO om talent aan te trekken, een flexibele werkomgeving mogelijk te maken en om de productiviteit te verhogen.”

Desktopvirtualisatie maakt BYO mogelijk
Van alle ondervraagde organisaties heeft 62 procent geïnvesteerd in desktopvirtualisatie, of is dat van plan. Van deze organisaties wil acht op de tien desktopvirtualisatie gebruiken om apparaten van werknemers te ondersteunen. De voornaamste reden hiervoor is dat desktopvirtualisatie tegemoet komt aan de twee belangrijkste uitdagingen van BYO: beveiliging en apparaatbeheer. Rob van der Hoeven: “Met desktopvirtualisatie kunnen IT-afdelingen desktops veilig leveren aan elke gebruiker, op elk apparaat en met dezelfde gebruikerservaring.”

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]