Nieuws

Google: Strategie van Microsoft is afpersing

29-09-2011

Google heeft fel gereageerd op de deal over patenten die Samsung en Microsoft gesloten hebben over het gebruik van Android. Google stoort zich mateloos aan de praktijken die Microsoft toepast om zichzelf een plek te verwerven binnen de smartphone markt.

Deze week zijn Samsung en Microsoft een overeenkomst aangegaan over het gebruik van Android op tabelets en smartphones van Samsung. Samsung zal Microsoft royalty's betalen voor het gebruik van Android. De reden daarvoor is dat Microsoft al enige tijd beweert dat Androit patenten van Microsoft schendt. De overeenkomst moet voorkomen dat Microsoft naar de rechtbank stapt om via die weg zaken af te dwingen.

Google stoort zich mateloos aan de manier van werken van Microsoft en heeft dat ook duidelijk laten weten. In een verklaring op Techcrunch laat Google het volgende weten:

"Dit is dezelfde tactiek die we telkens opnieuw zien van microsof. Omdat ze er niet in slagen om succesvol te zijn op de smartphonemarkt. zoeken ze via juridische maatregelen manieren om winst af te persen van andermans verwezenlijkingen en hinderen ze het innovatietempo. We blijven ons focussen op het maken van nieuwe technologie en het ondersteunen van Androidpartners"

Inmiddels heeft Microsoft via twitter gereageerd op de berichten van Google. Het wijst google in het twitter bericht, dat over een blog van de hoofdjurist van microsoft gaat, op het volgende:

"We recognize that some businesses and commentators – Google chief among them – have complained about the potential impact of patents on Android and software innovation. To them, we say this: look at today’s announcement. If industry leaders such as Samsung and HTC can enter into these agreements, doesn’t this provide a clear path forward?"

Overigens zijn de maarterelen die microsoft neemt nog mild. Apple klaagt concurrenten meten aan.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]