Het design van storage arrays en de impact van flash SSD’s

Het design van storage arrays en de impact van flash SSD’s

21-07-2014ENWhitepaper
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

In de afgelopen jaren zijn er steeds meer Solid State Disks (SSD’s) op de markt gekomen die zijn gebaseerd op flash media en niet zijn gebonden aan technische beperkingen. Een enkele SSD is in staat om een willekeurige I/O te realiseren, die normaal gesproken honderden harde schijven vereist. Echter is het realiseren van dergelijke prestaties door een SSD een uitdaging, zeker in een storage array die vol zit met SSD’s. Bestaande storage arrays, die zijn ontworpen om workloads in een logische volgorde aan te bieden, zijn gewoonweg geoptimaliseerd voor een dimensie die niet langer relevant is.

Wanneer een storage array, gebaseerd op flash media, in staat is om een performance te realiseren die ongeveer twee keer zo groot is als een array met een vergelijkbaar aantal harde schijven, moeten array controller designs daarnaast in hun geheel worden uitgedacht, anders is de kans groot dat zij een bottleneck gaan vormen. Maar de uitdaging ligt niet alleen op het gebied van performance…

Wilt u leren hoe u vrij eenvoudig een dataopslag-systeem kan bouwen die volledig is gebaseerd op flash-media?  Deze whitepaper onderzoekt een aantal algemene best practices op het gebied van storage array design en de daaruit voortvloeiende trade-offs en beperkingen.

Registratie vereist
Relevante artikelen
EMC Information Systems | SSD | Flashgeheugen
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]