Software defined storage: schaalbare oplossing maakt beheer van 3.2 petabyte aan data eenvoudig

Software defined storage: schaalbare oplossing maakt beheer van 3.2 petabyte aan data eenvoudig

07-08-2015NLReference Case
Voeg de whitepaper toe aan Mijn lijsten
U moet ingelogd zijn om een whitepaper aan uw favorieten toe te voegen. Login of registreer u als Marqit member.

Deltares , een onafhankelijke onderzoeksinstituut, bezit een schat aan kennis en brengt, door geavanceerde simulatiemodellen en faciliteiten, innovatie tot geheel nieuwe hoogten. Deltares richt zich op delta’s, stroomgebieden en kustregio’s en het advies van het kennisinstituut wordt wereldwijd erkend en aanvaard, zowel door overheden als particuliere bedrijven.

Het onderzoek van Deltares is afhankelijk van grote hoeveelheden dataverwerking en het IT-team is altijd op zoek naar manieren om dit sneller en efficiënter te kunnen doen- geen gemakkelijke taak, gezien de snelheid waarmee deze data groeit.

Petabytes aan data
"Onze modellen produceren een enorme hoeveelheid gegevens", vertelt Gert-Jan Schotmeijer, Data Strategy Manager bij Deltares. "Vorig jaar hadden we 1,6 petabyte aan gegevens en onze jaarlijkse groei is 100 procent, dus tegen het einde van 2015 zullen we ongeveer 3,2 petabyte aan data of zelfs meer hebben. Door deze snelle groei kwam onze schaalbaarheid in het gedrang en moesten we op zoek naar een nieuwe, schaalbare storage-oplossing."
 
Software defined storage
Na het testen van verschillende producten koos Deltares voor EMC ScaleIO. Tot dan toe had de non-profitorganisatie uitsluitend gebruikgemaakt van open-sourcetechnologie, maar koos er nu voor om te investeren in ScaleIO zodat ook op lange termijn kon worden voldaan aan alle opslaguitdagingen. Met de software defined-oplossing kreeg het kennisinstituut een flexibelere storage en ervaart nu 2x snellere input/output (I/O)-prestaties, betere schaalbaarheid en eenvoudiger beheer.

Registratie vereist
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]