Antivirussysteem

Antivirus of Anti- Virus software wordt gebruikt om te voorkomen, te detecteren en het verwijderen van malware, zoals virussen, adware, backdoors, kwaadaardige BHO’s dialers, fraudtools, hijackers, keyloggers, kwaadaarde LSP’s rootkits, spyware, Trojaanse paarden en wormen. Daarnaast wordt er binnen antivirus pakketten vaak ook bescherming geboden tegen social engineering technieken

Antivirus software maakt vaak gebruik van Signature-gebaseerde detectie en gaat op zoek naar bekende patronen van gegevens binnen de uitvoerbare code. Het kan echter zijn dat de computer besmet is geraakt met nieuwe schadelijke software waarvoor nog geen handtekening bekend is. Om deze zogenaamde zero-day bedreigingen tegen te gaan kan er heuristiek gebruikt worden.

Een heuristische benadering kan generieke handtekeningen herkennen daarnaast kunnen er varianten van bestaande virussen gevonden worden door te zoeken naar bekende kwaadaardige code of lichte variaties op een dergelijke code. Daarnaast kan sommige antivirussoftware voorspellen wat een bestand zal doen zodra het actief wordt door het bestand te testen in een zogenaamde zandbak.

Afgezien van de voordelen kan antivirus software ook nadelen hebben. Zo tast het de prestatie van de computer aan en kunnen onervaren pc gebruikers problemen ondervinden bij het gebruik van de software.

 

Aansluitend op Antivirus Systeem

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]