Hoe ziet uw IT omgeving er in 2012 uit?


Elk jaar in december komen er veel bedrijven met hun voorspelling voor het komende jaar. Dit jaar is dat niet anders. Marqit zet voor u alle voorspellingen voor 2012 op een rijtje. Bent u het eens met de voorspellingen? Discussieer er over met andere professionals in onze Linkedin groepen en op Twitter of deel het met anderen op facebook.

 

Bekijk hier alle voorspellingen voor 2013

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]
 

Apple verliest de helft van haar beurswaarde in 2012

De financiële wereld schud aan alle kanten, waar kunnen we in 2012 op rekenen? Saxo bank komt elk jaar in december met een aantal gewaagde voorspellingen voor het volgende jaar. Lees het volledige bericht van Saxo Bank

Zes cloud-trends voor 2012

Infrastructuur, open source, mobiele apparaten en services spelen sleutelrol

John Engates, Chief Technology Officer van Rackspace Hosting (NYSE: RAX), is dagelijks bezig met cloud computing. Op basis van zijn jarenlange ervaring en gesprekken met klanten en partners stelt hij zes trends vast die in 2012 en daarna een belangrijke rol zullen spelen op het gebied van cloud computing.

Lees het volledige bericht

G Data voorspelt malwaretrends 2012

“Cyberspace in 2012 gevaarlijker dan ooit”

Een aantal belangrijke trends die wij voor 2012 zien, hebben te maken met steeds mobieler en veelzijdiger worden van communicatie. Apparaten met het Android-besturingssysteem zullen in 2012 nog zwaarder onder malwarevuur komen te liggen dan in het afgelopen jaar al het geval was.

Lees het volledige bericht

Imation Mobile Security benoemt trends gegevensbeveiliging voor 2012

De verdere groei van mobiel werken zorgt nog steeds voor nieuwe beveiligingsuitdagingen. Vijfentwintig procent van de USB-sticks wereldwijd is besmet

Lees het volledige bericht

 

Trend Micro brengt internetbedreigingen 2012 in kaart

Meer geraffineerde aanvallen door opkomst mobiel en cloud computing

In het nieuwe jaar zal cybercriminaliteit nog geraffineerder zijn door een verschuiving van focus op pc, naar focus op mobiel en cloud computing. IT-managers zullen daardoor gedwongen worden meer nadruk te leggen op de beveiliging van data in plaats van alleen het beveiligen van systemen. Dit blijkt uit het rapport van Trend Micro over voorspellingen betreffende internetbedreigingen voor 2012. Het onderzoek richt zich op vier gebieden: belangrijke IT-trends, het cybercrime-landschap, datalekken en datadiefstal.

Lees het volledige bericht

 

 

Het Nieuwe Werken breekt definitief door in 2012

Het Nieuwe Werken (HNW) groeit sterk en zal in 2012 definitief doorbreken in Nederland. Bezuinigingen, concurrentiedruk maar ook de bewezen toegevoegde waarde van Het Nieuwe Werken zorgen voor een snelgroeiend enthousiasme onder ondernemers. Zo blijkt uit recent onderzoek dat bijna 50% van de bedrijven in Nederland zich nu al nadrukkelijk richt op Het Nieuwe Werken.

Lees het volledige bericht         Whitepapers over HNW

 Technology Predicitons 2012 - The real Story Group

 

 

Informatica: Industrie voorspelling 2012

De bescherming van persoonsgegevens zal ons binnen de muren van ons eigen huis raken

De online wereld heeft zich diep genesteld binnen ons persoonlijke leven. Door de consumerization van IT vervaagt de wereld van persoonlijke en zakelijke aspecten en het stijgende aantal online tools en sociale netwerken maakt het steeds gemakkelijker om informatie uit te wisselen. Dat biedt kansen voor bedrijven om deze data te gebruiken om zicht te krijgen in het gedrag van hun klanten, maar het roept ook vragen op. zoals 'Hoeveel informatie is te veel informatie?

Lees het volledige bericht van Informatica

Overzicht van geplaaste nieuwsberichten over 2012 op Marqit.nl

 

Gerelateerde Whitepapers

POLL Technologie voorspellingen

 

Gevarenprognose voor 2012 volgens iJET

Volgens iJET zal het nieuwe jaar organisaties en degenen belast met het waarborgen van de veiligheid van de werknemers voor ongekende uitdagingen en risico's stellen.

Lees het volledige bericht

Belangrijkste aanjagers voor virtualisatie-initiatieven in 2012

Onderzoek van Quest Software: Meer dan de helft van de organisaties geeft minstens 25 procent van IT-uitgaven in 2012 naar het beheren van virtuele omgevingen zal gaan

Lees het volledige bericht

 

IDC voorspelt 'oorlog' op het gebied van mobile en cloud platforms in 2012

IDC voorspelt dat de IT sector zich de komende jaren zal richten op mobile computing. sociale netwerken, cloud diensten en grote data analyse-technologieën. De uitgaven aan dergelijke technologieën groeien met 18% per jaar en zullen in de toekomst 80% van de uitgaven op IT gebied voor hun rekening nemen tussen nu en 2020. IDC voorspelt daarnaast dat 2012 gekenmerkt zal worden van de eerste gevechten rondom het marktleiderschap in deze snel groeiende techologieën.

Lees het volledige bericht over De voorspelling van IDC (engelstalig)

 

Grootschalig hostingonderzoek 2012

Mazars gaat ook in 2012 samen met de Dutch Hosting Provider Association (DHPA) een grootschalig hostingonderzoek houden. Dit onderzoek, de Mazars Hosting Survey 2012, moet inzicht bieden in de laatste ontwikkelingen op de hostingmarkt en de verwachtingen voor de toekomst. De DHPA vertegenwoordigt de 27 grootste Managed Hosting-bedrijven in Nederland. Mazars en de DHPA willen met dit onderzoek het inzicht in de markt vergroten en de hostingsector transparanter maken.

Lees het volledige berichtLees whitepapers over hosting

 5 Technology Trends for 2012

5 Technology Trends for 2012 from Advanced Decisions on Vimeo.