Configuratie management

Configuration Management (CM) is de gedetailleerde registratie en actualisering van de informatie die de computersystemen en-netwerken, inclusief alle hardware en software componenten van een onderneming beschrijft. Deze informatie omvat meestal de versies en updates die zijn toegepast op geïnstalleerde software pakketten en de locaties en adressen van netwerk hardware-apparaten.

Speciale configuratie management software is beschikbaar. Wanneer een systeem behoefte heeft aan een hardware-of software-upgrade, kan een computer technicus toegang tot de configuratie management en database-programma krijgen, om te zien wat er op dit moment geïnstalleerd is. De technicus kan dan, beter geïnformeerd, een beslissing over de nodige upgrade maken.

Definitie Configuratie management

configuration management - configuratiebeheer - Het beheren van programmastuursystemen (software) en apparatuur door middel van een speciaal informatiessysteem als gereedschap (tool) om wijzigingen (change) te controleren en behersen en de integriteit van het systeem te waarborgen.
Bron: ICT woordenboek Computable

Meer over Configuratie management

Kennis

 

 

Meer documenten >>

Zie ook

 

 
 

 

Aansluitend op Configuratie management

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]

Artikelen


Flexibele, gecentraliseerde werkplekken met optimaal systeem- en applicatiebeheer
Res werkplekbeheer

Het beheer van het netwerk en de ruim 500 applicaties werd steeds problematischer. De gebruikers werkten met fat-clients, waardoor iedere update op de computer van iedere individuele gebruiker uitgevoerd moest worden