Data aggregatie

Data aggregatie is een proces waarin informatie wordt verzameld en uitgedrukt in een beknopte vorm, voor doeleinden zoals statistisch analyseren.

Definitie Data Aggregatie

Data aggregatie - data aggregate
Gegevenstotaal: verzameling gegevenseenheden (field) in een record die gezamelijk een naam krijgen; bijvoorbeeld 'datum' die bestaat uit 'jaar', 'maand' en 'dag'./ de term wordt ook gebruikt voor een verzameling gegevens in een database.
Bron: ICT woordenboek Computable

Een bekend aggregatie doel is om meer informatie over bepaalde groepen, gebaseerd op specifieke variabelen, zoals leeftijd, beroep of inkomen, te verkrijgen. De informatie over deze groepen kan vervolgens worden gebruikt voor het personaliseren van websites door de inhoud en reclame op het individu aan te passen.

Een site die bijvoorbeeld muziek-cd's verkoopt, adverteert met bepaalde CD's, gebaseerd op de leeftijd van de consument en de geaggregeerde gegevens voor hun leeftijdsgroep. Online Analytic Processing (OLAP) is een eenvoudig type aggregatie van de gegevens, waarin de marketeer een online rapportage mechanisme gebruikt om de informatie te verwerken.

Meer over Data Aggregatie

Kennis

 

 

Meer documenten >>

 

Aansluitend op Data Aggregatie

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]