Firewall

Een Firewall is een verzameling van gerelateerde programma's die geinstalleerd zijn op een netwerk gateway server. Deze software beschermd bedrijfsnetwerken en particuliere netwerken tegen ongewenste toegang. Daarnaast impliceert de term ook het beveiligingsbeleid dat er gebruikt wordt voor programma's. Een ondernemen met een intranet waarmee werknemers ook toegang hebben tot de rest van het internet installeert een firewall om te voorkomen dat derden toegang kunnen krijgen tot bedrijfsinformatie waar werknemers wel toegang toe hebben.

Een firewall controleert ieder netwerk-pakket om de bestemming van het pakket te bepalen. Daarnaast werkt de Firewall samen met een proxy server die verzoeken maakt voor gebruikers van werkstations. Een Firewall wordt meestal geinstalleerd op een speciaal daarvoor ingerichte computer die buiten het netwerk staat zodat inkomende verzoeken nooit direct op het interne bedrijfsnetwerk binnen komen.

Er bestaan een aantal verschillende screeningmethoden voor Firewalls. Een eenvoudig emanier is het screenen van alle aanvragen om zo te controleren of ze komen van een domein en een IP adres dat geaccepteerd is. Voor mobiele gebruikers wordt er vaak gebruik gemaakt van aanmeld procedures en authenticatie certificaten.

Firewall oplossingen hebben verschillende opties zoals, logging, rapportage, automatische alarmen en drempels om aanvallen te voorkomen daarnaast bevat de oplossing vaak een grafiche user interface voor het besturen van de firewall.

 

Aansluitend op Firewall

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]