Bring Your Own | BYO | InfoCenter

Het lijkt al lang geleden dat het bedrijfsleven de trendsetter was in de adoptie van nieuwe technologieën. Ga maar na: chat, sociale netwerken, smartphones, apps – ze werden eerst omarmd door consumenten, het bedrijfsleven volgt later.

Maar de consumerization van IT, aangedreven door krachtige, eenvoudig te gebruiken mobiele apparaten zoals smartphones, tablets en laptops, is een niet te stoppen trend die overloopt naar de werkvloer. De term Bring-Your-Own (of BYOD) is dan ook steeds vaker te horen en is de meest concrete maatregel die organisaties kunnen nemen om de technologische vooruitgang binnen de bedrijfsmuren te halen.
Toch is voor sommige organisaties de toenemende mobiliteit aanleiding tot bezorgdheid over de veiligheid, applicatie management en gerelateerde IT-kosten rondom de consumerization trend en BYO.

Lees in dit 'Bring Your Own InfoCenter' over begrippen zoals de consumerization van IT, Het Nieuwe Werken en BYO en de impact die deze trends hebben op organisaties en hoe zij de toenemende mobiliteit voortaan niet alleen doeltreffend kunnen ondersteunen, maar de gehele bedrijfsvoering kunnen transformeren om zo de deur te openen naar fantastische nieuwe kansen voor groei en productiviteit.

Dit InfoCenter wordt mogelijk gemaakt door Citrix Bedrijfsprofiel & Whitepapers

Share |

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]
 

Bring-Your-Own (BYO)

De term Bring-Your-Own (BYO) komt er kortweg op neer dat werknemers hun eigen laptop, tablet, PC of smartphone mogen gebruiken op de werkvloer. De voornaamste redenen om privé-apparaten toe te staan op de werkvloer?

  • Het mogelijk maken van telewerken
  • Hogere productiviteit
  • Het aantrekken en behouden van talent en jonge medewerkers
  • Kostenbesparingen (minder investeringen in apparatuur, minder behoefte aan IT-training en IT-ondersteuning)


Wat is BYOD?Sommige bedrijven kiezen er zelfs voor om apparaten gedeeltelijk of helemaal te vergoeden. Niets nieuws misschien: maar juist de vrije keuze in apparaat is de kern van de BYO-beweging. Laptop of tablet, Windows of Mac; werknemers hebben de keuze.

Citrix heeft een internationaal onderzoek laten uitvoeren door Vanson Bourne. De vragen in deze zogeheten BYO-index zijn voorgelegd aan 700 IT-professionals in zeven landen.

Wat het meeste opviel, is dat er relatief weinig bedrijven te vinden zijn waar BYO helemaal niet voorkomt: ruim negen op de tien organisaties (92%) heeft ermee te maken.

Hoewel Bring-Your-Own dus duidelijk bezig is aan een opmars in het bedrijfsleven, hebben veel organisaties nog geen officieel beleid op dit gebied: slechts 44 procent.

De verwachting is wel dat dit beeld snel zal veranderen. Maar liefst 94 procent is van plan om tussen nu en 2013 een formeel BYO-beleid op te stellen.

Download onderstaande whitepapers en lees over hoe u de toenemende mobiliteit, Consumerization of IT en Het Nieuwe Werken met open armen kunt ontvangen met Bring Your Own (BYO), en Workshifting:


VIDEO: Citrix BYOD Solutions Overview

Citrix Bring-Your-Own-Device Solutions Overview

 

 

 

 

 

 

Of download de Bring Your Own Device Solution Brief in pdf

 

EasyVDI:

Kant-en-klare Virtual Desktop Infrastructure (VDI)


EasyVDI: een kant-en-klare Virtual Desktop Infrastructure (VDI) oplossingWaarschijnlijk overweegt u – net als veel organisaties - Het Nieuwe Werken te introduceren. De mobiliteit die u hiermee creëert, zorgt voor een hogere productiviteit en meer tevredenheid onder uw medewerkers. Dat laatste geldt zeker als medewerkers hun eigen apparaat mogen meebrengen.

De behoefte om anytime, anyplace en op any device te werken, vereist naast een aanpassing van cultuur en manier van leidinggeven, tevens een moderne hiervoor geschikte IT-infrastructuur.

Lees in dit document over EasyVDI: een kant-en-klare Virtual Desktop Infrastructure (VDI) oplossing.

Met deze oplossing wordt uw virtuele infrastructuur vlot geïmplementeerd en u kunt snel aan de slag met uw eigen VDI werkplekken, zonder een complex consultancy-traject en zonder een tijdrovend ontwerptraject.

EasyVDI: een kant-en-klare Virtual Desktop Infrastructure (VDI) oplossing

 Mobiel werken met een app store voor uw organisatie

De consumerization van de IT helpt om de medewerkers mobieler te maken, maar leidt ook tot chaos.
Bring-Your-Own-Deviceprogramma’s (BYOD), een wildgroei aan applicaties en het delen van data leiden tot een mix van device-, applicatie- en data-chaos voor de IT van grote organisaties.

Mobiel werken met een app store voor uw organisatieIn deze whitepaper wordt gekeken naar de chaos die het gevolg is van consumerization en een oplossing die een einde maakt aan de device-, applicatie- en datachaos, en een mobiele werkstijl mogelijk maakt voor gebruikers én IT.

Uiteindelijk gaat het om een vlotte en doeltreffende toegang tot de systemen en applicaties die mensen nodig hebben om productief te werken op om het even welk device – met behoud van de vereiste controle-, beheer en beveiligingsinstrumenten: een eigen App Store dus.

Mobiel werken met een app store voor uw organisatie

 


 

De Virtuele Werkplek in de praktijk

Adelante is een zorggroep. Behalve in Hoensbroek heeft Adelante nog vestigingen in een zevental andere steden in Limburg en werken er ruim 1.000 medewerkers.

De Virtuele Werkplek in de praktijk bij AdelanteEen jaar of vijf geleden is de organisatie begonnen met een cloud-gebaseerde remote control-dienst om een aantal medewerkers toegang te bieden tot centrale werkplekken op het netwerk. Het gebruik van deze dienst groeide snel en daardoor werd het IT-beheer intensiever en vooral ook duurder omdat de kosten werden berekend per jaar en per individuele medewerker.

Adelante ging op zoek naar een oplossing die aan de vraagstelling voldeed en in staat was de cloud-gebaseerde dienst te laten vervallen. De organisatie vond in de gehoste virtuele desktop de ideale oplossing. Na eerst zelf de evaluatie en vergelijking te hebben uitgevoerd, heeft Adelante uiteindelijk een keuze gemaakt en zijn ze overgaan tot implementatie.

Lees in deze Reference Case over de oplossing waar Adelante voor gekozen heeft, waarom en welke aanzienlijke voordelen er behaald zijn

De Virtuele Werkplek in de praktijk bij Adelante

 

 


Workforce Transformation in de praktijk: Workshifting met virtualisatie

Workforce Transformation in de praktijk: Workshifting met virtualisatieGrenzen tussen organisaties en locaties vervagen. Een meer flexibele wereld komt ervoor in de plaats, een wereld waarin razendsnel en efficiënt kan worden geschoven met taken, processen en complete afdelingen: van de ene locatie of organisatie naar de andere, van de ene tijdzone naar de andere en van de ene hardware naar de andere.

Waar ze ook moeten zijn, medewerkers moeten altijd en overal kunnen beschikken over alles wat ze voor hun werk maar nodig hebben. Net zo eenvoudig als op kantoor. Dit is de essentie van ‘Workshifting’, een nieuw model dat aan de basis staat van nieuwe manieren van werken.

In deze whitepaper wordt onderzocht waar workshifting uit voortkomt, welke vormen workshifting kan aannemen, voor welke uitdagingen de IT komt te staan, welke technologie nu beschikbaar is om workshifting maximaal te laten renderen en wat de verdere voordelen zijn voor een organisatie. Ook wordt uitgebreid ingegaan op in de praktijk behaalde, concrete voordelen die vier organisaties hebben behaald door het toepassen van workshifting.

Workforce Transformation in de praktijk: Workshifting met virtualisatie

 


Meer weten over de werkplek flexibiliteit oplossing van Citrix?
Download de Citrix Workshifting Solution Brief 

 

Ontdek de oplossingen van Citrix

Ontdek de oplossingen van CitrixDe oplossingen van Citrix maken het voor organisaties mogelijk om hun IT-omgeving eenvoudiger en kosteneffectiever te maken. Met die oplossingen wordt IT als service aangeboden aan de organisatie en wordt het voor medewerkers gemakkelijker om te werken waar en wanneer ze maar willen, ongeacht welk device.

Citrix combineert virtualisatie-, netwerk- en cloudtechnologie in een compleet portfolio producten die voor de gebruikers een virtuele werkstijl en voor de IT-afdeling een virtueel datacenter mogelijk maken.

Ontdek de oplossingen van Citrix

 WORK BETTER. LIVE BETTER. THE CITRIX STORY.

Met Citrix technologie kunnen mensen overal, met iedereen en op elk apparaat werken.

Elke dag streeft Citrix ernaar om de manier waarop mensen leven en werken te verbeteren. Samen transformeren we de manier van werken en leven in de toekomst door het herdefiniëren van "De Werkplek".

Wij zijn Citrix. Leer ons beter kennen.

 WORK BETTER. LIVE BETTER. THE CITRIX STORY.

 

Executive Mobility:

Mobiel werken voor Management


Vanwege de aard van de functie, de bijbehorende verantwoordelijkheid en vaak ook vanwege de hectiek van de dag zijn managers vaak genoodzaakt stad, land en soms de wereld af te reizen. Zelfs in de eigen tijd moeten managers de middelen hebben en bereid zijn te kunnen reageren als en wanneer de business dit van ze verlangt.

Executive Mobility: Mobiel werken voor managementLees in deze whitepaper over een oplossing die leidinggevenden in staat stelt te kunnen werken, ontmoeten en in of buiten de organisatie op welk apparaat dan ook samen te werken, met hetzelfde gemak en hetzelfde level van security als op hun eigen kantoor.

Deze vorm van mobiliteit is al geruime tijd geen streven meer voor "leidinggevenden van de toekomst". Het is een vereiste om effectief zaken te kunnen doen vandaag de dag!

Executive Mobility: Mobiel werken voor management

 

BYO: Visie & Mening van eindgebruikers

Straatinterviews Amsterdam


Deze video werd geproduceerd naar aanleiding van de BYO-index op basis van de Vanson Bourne onderzoek in 7 landen.


In deze video geven eindgebruikers bij profit en non-profit organisaties hun visie en mening over Bring Your Own.

VIDEO: Visie en mening van eindgebruikers bij profit en non-profit organisaties over Bring Your Own

 

V-Alliance

V-Alliance

Citrix en Microsoft zijn al meer dan 20 jaar strategische partners. Deze samenwerking wordt nu verder uitgebouwd met de Citrix Desktop Virtualisatie oplossingen in combinatie met de Microsoft “Optimized Desktop” visie.

De V-Alliance brengt al deze componenten samen en helpt eindgebruikers om eenvoudig de gezamenlijke oplossing te doorgronden en de voordelen, zoals ‘doing more with less’ te benutten.