Enterprise Cloud Networking & Application Delivery | InfoCenter

In het huidige Cloud tijdperk ondergaan Enterprise Datacenters een transformatie, en veranderen in Enterprise Clouds. Organisaties moeten dus opnieuw nadenken over de hele netwerkstrategie en infrastructuur.

Datacenter netwerken moeten dus niet langer uit individuele silo’s bestaan - één voor elke bedrijfsapplicatie - maar het netwerk moet een alomvattende en holistisch service delivery weefsel vormen. Een weefsel dat voorziet in meerdere datacenter functies welke gemanaged kan worden vanuit één uniform besturingspaneel.

Lees in dit InfoCenter Enterprise Cloud Networking & Application Delivery meer over een nieuw service delivery netwerk dat alle toepassingen en diensten kan ondersteunen- ongeacht waar ze vandaan komen, en waar ze worden geconsumeerd.

Dit InfoCenter wordt mogelijk gemaakt door Citrix Bedrijfsprofiel & Whitepapers

Share |

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]
 

Application Delivery:

Application Delivery Controller voor Cloud-infrastructuur en Cloud-ready bedrijfsnetwerk

Application Delivery Controller die Cloud-infrastructuur en Cloud-ready bedrijfsnetwerk mogelijk maaktApplication Delivery Controllers (ADC's) behoren tot de belangrijkste elementen van een Cloud infrastructuur en van de architectuur die grote ondernemingen gebruiken voor hun datacenters. ADC's hebben een grote impact op de performance, schaal en beveiliging van de hele applicatieomgeving. Daarom is het voor de IT enorm belangrijk om de juiste keuze te maken.

Helaas hebben veel ADC-oplossingen geen gelijke tred gehouden met de opkomende set van vereisten om cloud-infrastructuren en cloud-ready bedrijfsnetwerken mogelijk te maken.

Deze whitepaper bespreekt een superieure ADC die wordt gebruikt in de grootste datacenters en cloud netwerken ter wereld. Een verregaand geïntegreerd service delivery platform dat de applicatieperformance verhoogt zorgt voor altijd beschikbare applicaties, een verbeterde efficiëntie van applicatie- en database servers en beschermt applicaties tegen aanvallen.

Deze APC is leverbaar als netwerkappliance, als softwarematige virtual appliance en als gevirtualiseerde multi-tenant-oplossing.

Application Delivery Controller die Cloud-infrastructuur en Cloud-ready bedrijfsnetwerk mogelijk maakt

 


Alle applicaties op een uniforme manier doorgeven aan alle hardware op elke locatie

Alle applicaties op een uniforme manier doorgeven aan alle hardware op elke locatie

IT-afdelingen krijgen steeds vaker te maken met hardware voor consumenten (BYO) met daarbij de vraag om nieuwe soorten mobiele apparatuur en nieuwe soorten cloud applicaties te gaan ondersteunen, waaronder web-, SaaS- en mobiele applicaties.

Toen de systemen en processen voor de traditionele IT-behoeften werden ontworpen, is echter geen rekening gehouden met alle flexibiliteit die de cloud biedt en moet er voor elke nieuwe app en elk nieuw device steeds een nieuwe oplossing komen.

Om bovenstaand probleem te voorkomen moet gekozen worden voor een oplossing die het mogelijk maakt om alle applicaties op een uniforme manier bij elkaar te brengen, te controleren en door te geven naar alle mogelijke hardware op alle locaties. Door te kiezen voor een dergelijke oplossing worden een aantal relevante voordelen behaald:


Alle applicaties op een uniforme manier doorgeven aan alle hardware op elke locatie

 

 
Infrastructuur voor snelle, schaalbare en betrouwbare aanlevering van webapplicaties

Infrastructuur voor snelle, schaalbare en betrouwbare aanlevering van webapplicatiesOf u nu puur transactionele webapplicaties probeert te benaderen of applicaties die met zeer complexe content werken waarbij de tijdsfactor kritisch is, in de praktijk is de performance van die applicaties feitelijk een kwestie van de performance van het netwerk.

Een ontwikkelaar kan nog zo goed zijn best doen om de server te optimaliseren en in te richten, maar wanneer de communicatie tussen server en applicatie niet in orde is, zal de applicatie als traag worden ervaren door de gebruiker.

Lees in deze whitepaper over een oplossing, een infrastructuur die de uitdaging van ontoereikende netwerkprestaties voor moderne webapplicaties aangaat en zorgt voor een snelle en betouwbare aanlevering van webapplicaties.

Infrastructuur voor snelle, schaalbare en betrouwbare aanlevering van webapplicaties

 


Best Practices voor de configuratie van een Web Application Delivery oplossing

Best Practices voor de configuratie van een Web Application Delivery oplossingEen web application delivery oplossing waarmee de applicatie performance wordt versneld, de beveiliging van de applicaties wordt verbeterd met behulp van L4-L7 traffic management en de geïntegreerde applicatie firewall en het offloaden van CPU-intensieve taken.

Deze whitepaper focust zich op de Best Practices voor het configureren en fine tunen van een web application delivery oplossing, in dit geval Citrix NetScaler.

Aan bod komen applicatie acceleratie, load balancing, SSL acceleratie en meer.

Best Practices voor de configuratie van een Web Application Delivery oplossing

 


Schaalbare toegang tot webapplicaties voor meer dan 100.000 studenten bij K.U. Leuven

Schaalbare toegang tot webapplicaties voor meer dan 100.000 studenten bij K.U. LeuvenK.U. Leuven ontsluit verschillende applicaties via het internet en een browser aan een grote groep externe gebruikers. Naast de bijna 10.000 eigen medewerkers, gebruiken 100.000 studenten de websites.

In de IT-omgeving bij K.U. Leuven draaiden een tiental open source load balancing servers en was het opschalen om nieuwe webapplicaties te ondersteunen slechts beperkt mogelijk en erg bewerkelijk. Een load balancing-project werd opgestart om een nieuwe oplossing te zoeken, resulterend in een aanbestedingsproces.

Herman Moons, Hoofd van de Dienst Centrale ICTS Infrastructuur: "Doordat de nieuwe oplossing werkt met het concept van virtuele load balancers, die onafhankelijk van elkaar werken, is het eenvoudig webapplicaties en servers in het backoffice toe te voegen en behoren alle schaalbaarheidsproblemen tot het verleden.”

Schaalbare toegang tot webapplicaties voor meer dan 100.000 studenten bij K.U. Leuven

 


Citrix NetScaler: Web application delivery die applicaties vijf keer beter maakt

Citrix NetScaler: web application delivery die applicaties vijf keer beter maaktCitrix NetScaler is een web application delivery oplossing die applicaties vijf keer beter maakt door het van optimaliseren van de prestaties, ervoor zorgt dat applicaties altijd beschikbaar en beveiligd zijn en kosten aanzienlijk kan verlagen.

Citrix NetScaler: Web application delivery die applicaties vijf keer beter maakt

 

Cloud Computing:

Cloud-markt ontwikkelingen & vooruitzichten

Cloud-markt ontwikkelingen & vooruitzichtenOver Cloud Computing wordt een grote hoeveelheid artikelen, blogs en nieuws gepubliceerd.

Deze Cloud Annual Market Outlook 2011 behelst een marktonderzoek naar de ontwikkeling van Cloud Computing in de Nederlandse markt. Uiteindelijk is de doelstelling om middels de onderzoeksresultaten meer inzicht te geven in: 

 Onderzoek: Cloud-markt ontwikkelingen & vooruitzichten

 


Full “Scale” Revolutie in Cloud Networking

Full “Scale” Revolutie in Cloud Networking Traditionele netwerkoplossingen bieden niet de flexibiliteit en economische argumenten die geëist worden door next-generation datacenters. Fixed capacity netwerkapparaten bieden nul elasticiteit, terwijl dure op chassis-gebaseerde oplossingen nieuwe blades nodig hebben wanneer meer capaciteit nodig is.

Enterprise cloud-netwerken zijn ontwikkeld om juist in die behoefte van elasticiteit en schaalbaarheid te voorzien. Cloud netwerken kunnen kosteneffectief de infrastructuur opschalen om een groeiend aantal toepassingen en klanten te ondersteunen.  

Lees over een unieke, revolutionaire software-based architectuur die multi-dimensionale schaalbaarheid mogelijk maakt (prestatie, capaciteit en consolidatie). Schaalbaarheid die nodig is om een optimaal service delivery weefsel te kunnen bouwen voor web, mobile en cloud-based applicaties.

  Full “Scale” Revolutie in Cloud Networking
 


Lees ook de whitepapers:


Architecting for the Cloud:
Lessen op basis van 100 CloudStack implementaties

Architecting for the Cloud: Lessen op basis van 100 CloudStack implementatiesDeze presentatie laat zien hoe organisaties een on-premise infrastructuur kunnen implementeren waarmee zowel legacy- als native cloud-applicaties draaien op een cloud-achtig IaaS-platform terwijl traditionele controle over de fysieke laag behouden blijft.

Dit stelt organisaties in staat om de overgang naar de cloud in fases op te knippen terwijl workloads heen en weer geschoven kunnen worden als dat nodig is om aan de behoeften uw applicatie levenscycli en organisatorische gereedheid te kunnen voldoen - terwijl de overstap naar de cloud wordt gemaakt.

Inhoud:Architecting for the Cloud: Lessen op basis van 100 CloudStack implementaties

 


Transformeer uw multi-tenant datacenter in een Private Cloud

Transformeer uw multi-tenant datacenter in een Private CloudDankzij Virtualisatie technologieën kunnen workloads losgekoppeld worden van de infrastructuur die hen moet leveren en door het ondersteunen van multi-tenancy voor alle grote onderdelen binnen de IT-omgeving, kan een Infrastructure-as-a-Service (IaaS) platform gerealiseerd worden.

Anders gezegd: het is de beschikbaarheid van virtualisatie oplossingen voor servers, storage, netwerken en vele andere datacenter recources die organisaties in staat stelt hun datacenters te transformeren in Private Clouds.  

Vanuit een technisch perspectief resulteert dit in de mogelijkheid om te kunnen voldoen aan alle eisen voor alle 'tenants' - applicaties, business units, operationele teams en in het geval van Service Providers 'de klanten' - en minimaliseert het de noodzaak voor dedicated hardware en gespecialiseerde systemen.

Unified Service Broker: Aggregatie, controle en delivery van alle applicaties op alle apparatuur

 

ONTDEK DE OPLOSSINGEN VAN CITRIX

Ontdek de oplossingen van CitrixDe oplossingen van Citrix maken het voor organisaties mogelijk om hun IT-omgeving eenvoudiger en kosteneffectiever te maken. Met die oplossingen wordt IT als service aangeboden aan de organisatie en wordt het voor medewerkers gemakkelijker om te werken waar en wanneer ze maar willen, ongeacht welk device.

Citrix combineert virtualisatie-, netwerk- en cloudtechnologie in een compleet portfolio producten die voor de gebruikers een virtuele werkstijl en voor de IT-afdeling een virtueel datacenter mogelijk maken.

Ontdek de oplossingen van Citrix

 WORK BETTER. LIVE BETTER. THE CITRIX STORY.

Met Citrix technologie kunnen mensen overal, met iedereen en op elk apparaat werken.

Elke dag streeft Citrix ernaar om de manier waarop mensen leven en werken te verbeteren. Samen transformeren we de manier van werken en leven in de toekomst door het herdefiniëren van "De Werkplek".

Wij zijn Citrix. Bekijk deze video en leer ons beter kennen.

 WORK BETTER. LIVE BETTER. THE CITRIX STORY.O'Neill Success Story

Internationaal competitief en succesvol dankzij virtuele collaboration tools

O'Neill internationaal competitief en succesvol dankzij virtuele collaboration toolsHet managen van een snel groeiende onderneming waar kleding en schoenen worden vervaardigd in 140 fabrieken wereldwijd kan een uitdaging zijn. Om haar retail activiteiten te ondersteunen heeft O'Neill daarom het volledige spectrum aan virtuele collaboration tools van Citrix geïmplementeerd.

Peter Maljaars, global IT service and infrastructure manager:

"Citrix tools leveren kritische voordelen zoals aanzienlijke besparingen op communicatie kosten, grotere operationele efficiëntie, verbeterde betrouwbaarheid en klantenservice. Als gevolg zijn de tools volledig geïntegreerd in onze business en onze standaard werkwijze."

O'Neill internationaal competitief en succesvol dankzij virtuele collaboration tools

 

Virtualisatie:

De Virtuele Desktop Infrastructuur beveiligen

De Virtuele Desktop Infrastructuur beveiligenOrganisaties omarmen Desktop Virtualisatie als een manier om operationele kosten te verlagen, werkplek flexibiliteit te verhogen en om de informatiebeveiliging en compliance te versterken. Echter is het realiseren van deze voordelen is afhankelijk van het kunnen waarborgen van de veiligheid en de beschikbaarheid van de Virtuele Desktop Infrastructuur (VDI).

Beschikbaar als een high-performance hardware appliance of als flexibele, op software gebaseerde virtuele appliance, levert de in deze whitepaper beschreven oplossing een robuuste set netwerk-layer security, applicatie-layer security en geavanceerde toegangscontrole en data controle mogelijkheden. 

Maar meer dan een beveiligingsoplossing alleen, verbetert deze oplossing ook de beschikbaarheid, de prestaties en de schaalbaarheid van virtuele desktop implementaties.

De Virtuele Desktop Infrastructuur beveiligen
Continuïteitsplanning:
Het datacenter is maar het begin

Continuïteitsplanning voor uw medewerkers en organisatie: het datacenter is maar het beginWanneer medewerkers snel en gemakkelijk inzetbaar zijn op verschillende locaties en in verschillende computeromgevingen, heeft dat een groot aantal voordelen. De flexibiliteit die dit oplevert, is erg belangrijk voor de continuïteitsplanning en dus het risicomanagement van elke organisatie. Een organisatie kan immers te maken krijgen met de meest uiteenlopende grote of kleine onderbrekingen.

Deze whitepaper bespreekt een alomvattende aanpak voor Business Continuity planning. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de voordelen van Desktop Virtualisatie, wat als perfecte basis kan dienen voor continuïteitsplanning. 

Want terwijl organisaties Desktop Virtualisatie om vele redenen omarmen, van workforce flexibility tot security, efficiency en kostenbesparingen heeft elke implementatie een belangrijk voordeel gemeen:

Desktop Virtualisatie is een solide basis voor Business Continuity planning.

Continuïteitsplanning voor uw medewerkers en organisatie: het datacenter is maar het begin

MEER WHITEPAPERS

 

Enterprise App Store:

Intuïtief single point of access en selfservice voor alle apps en data

erprise App Store: intuïtief single point of access en selfservice voor alle apps en dataToen systemen en processen voor traditionele computerbehoeften werden ontworpen, is helaas geen rekening gehouden met de flexibiliteit en keuzemogelijkheden die nieuwe trends met zich mee brengen (Consumerisation, mobility en cloud computing). Het gevolg voor de IT is dat er voor elke nieuwe app, elk nieuw device en elk nieuw type gebruiker steeds een aparte infrastructuur met aparte processen moet komen.

Wil de IT weer controle krijgen over deze situatie, dan moet er een oplossing komen die het mogelijk maakt om alle soorten applicaties op een uniforme manier bij elkaar te brengen, te controleren en door te geven naar alle mogelijke devices op alle mogelijke locaties: een eigen Enterprise AppStore dus.

erprise App Store: intuïtief single point of access en selfservice voor alle apps en data

 

Wat is Cloud Convergence?

In deze 4 minuten durende video ziet u hoe Cloud Convergence voor oneindige schaalbaarheid en flexibiliteit in Private en Public Clouds kan voorzien.

Aan de hand van een scenario kunt u zien hoe een groeiend bedrijf snel kan voldoen aan de behoeften en eisen rondom IT en HR.

Wat is Cloud Convergence?


Veilig gebruik van BYO & Cloud Services

10 Succesfactoren & Tactieken

De goede kanten van BYO en Cloud Computing worden vaak overschaduwd door een zeer reële bezorgdheid over security problemen die de bestaande IT-architecturen uitdagen. Er is behoefte aan een security architectuur die innovatie, flexibiliteit en productiviteit mogelijk maakt voor werknemers, terwijl IT de middelen krijgt om de veiligheid te kunnen waarborgen.

Deze presentatie bespreekt 10 succesfactoren en tactieken voor het op een veilige manier implementeren en gebruiken van BYO en Cloud Services.

10 Succesfactoren en tactieken voor het veilig gebruik van BYO & Cloud Services