Certification

Binnen zowel de informatietechnologie als ook op andere terreinen is certificering van steeds groter belang. Certificeren is het formele proces van bepaling dat een specifieke persoon bevoegd is op basis van specifieke kennis en/of vaardigheden om bepaalde acties uit te voeren. Certificaten kunnen vaak behaald worden onder toezicht van een instantie of beroepsvereniging, die bevoegd is voor het uitgeven van certificaten. Ook bieden een aantal soft- en hardware leveranciers zoals Microsoft, IBM en Cisco certificatieprogramma’s aan voor installateurs van hun producten.

Binnen de IT-wereld is certificeren echter niet altijd noodzakelijk. Daarnaast bestaat er enige discussie over de ervaring die installateurs daadwerkelijk opdoen tijdens een dergelijk certificatieprogramma. Niettemin kan een certificaat een werkzoekende voorsprong geven op de concurrentie.

Definitie Certification

- certificering - Keuring van programmatuur door een onafhankelijke organisatie (certification authority, de zegt de kwaliteit van die programmatuur te kunnen waarborgen. Ook opleidings- en exameninstituten en mensen kunnen worden gecertificeerd.
Bron: ICT woordenboek Computable

 

 

Aansluitend op Certificering

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]