zoeken
Toon: 102550
 1 
 1
14-10-2020Nieuws

Thuiswerken bevalt Nederlander goed

Thuiswerken bevalt Nederlander goed
Bijna twee derde van de werknemers heeft de afgelopen zes maanden meer waardering gekregen voor het thuiswerken. Bovendien krijgen managers er meer vertrouwen in dat hun teams hun werk goed doen. Dat blijkt uit Cisco's Workforce of the Future-onderzoek.
12-10-2020Nieuws

Computable, De Dataloog en HvA komen met ai-award

Computable, De Dataloog en HvA komen met ai-award
Ict-vaktitel Computable, podcast De Dataloog en de Hogeschool van Amsterdam reiken dit jaar voor het eerst de Dutch Applied AI Award uit. Een jury met vijf specialisten op het gebied van artificial intelligence selecteerde tien kandidaten die kans maken op deze award. Via een pitchronde in De Dataloog bepaalt de jury uiteindelijk de winnaar.
08-10-2020Nieuws

Nederlandse doorbraak maakt ai zuiniger

Nederlandse doorbraak maakt ai zuiniger
Onderzoekers van het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) hebben een algoritme ontwikkeld dat ai-toepassingen met een factor honderd tot duizend energiezuiniger maakt. Met de nieuwe rekenmethode kunnen ai-taken zonder cloudverbinding op een lokaal apparaat plaatsvinden, bijvoorbeeld een smartwatch. CWI spreekt van 'een doorbraak'. Kanttekening: er zijn nog geen geschikte chips voor deze ai-toepassing.
02-10-2020Nieuws

Centric-klanten dupe van lastercampagne

Centric-klanten dupe van lastercampagne
Klanten van ict-dienstverlener Centric zijn ongevraagd bestookt met e-mails waarin lasterlijke en privacygevoelige informatie staat. De mails zijn verzonden vanuit het Strukton-account van Centric-topman Gerard Sanderink. Zo ontving de directie van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) processtukken en beschuldigingen aan het adres van Sanderinks ex-partner Brigitte van Egten. Naast de VNG zijn meer organisaties, veelal Centric-klanten, slachtoffer van de lastercampagne. Om een onderzoek te starten naar de zender van de berichten roept Computable organisaties op zich te melden.
01-10-2020Nieuws

‘Gebrek aan ai-talent is een mythe’

‘Gebrek aan ai-talent is een mythe’
Sinds het begin van de Covid-pandemie heeft niet eens een kwart van de bedrijven hun investeringen in ai opgetrokken. Een gebrek aan mensen met ai-kennis is daarbij niet het probleem. Dat blijkt uit een enquête van marktonderzoeksbureau Gartner.
01-10-2020Nieuws

Falen dataprojecten door kennisgebrek directie?

Falen dataprojecten door kennisgebrek directie?
Uit de resultaten van de Data & AI Survey van vorig jaar kwam een opvallende ontwikkeling naar voren: dataprofessionals schreeuwen om budget, maar krijgen dit niet of nauwelijks door onwetendheid bij het management. Daarnaast bleek dat door gebrek aan kennis en toepassing van resultaten van onderzoek naar datagestuurde producten, organisaties weinig profijt zien van data. Dit jaar onderzoekt de Data & AI Survey daarom of directies klaar zijn om de potentie van data te ontsluiten en of dit verder gaat dan pure innovatie.
30-09-2020Nieuws

Spoelstra Spreekt: Waanzin

Spoelstra Spreekt: Waanzin
En we zitten weer thuis. We zijn met z’n allen te losjes met de coronamaatregelen omgegaan en nu zijn er dus weer strengere maatregelen gekomen. Niet iedereen is het hier overigens mee eens.
18-09-2020Nieuws

Vergeet chatbot en integreer ai in bedrijfsvoering

Vergeet chatbot en integreer ai in bedrijfsvoering
Nieuwe technologieën kopiëren vaak het verleden. Zo leken de eerste auto's op rijtuigen en de eerste films op theatervoorstellingen. Die trend zien we ook bij kunstmatige intelligentie (ai), dat veel gebruikt wordt voor het automatiseren van werkzaamheden zoals die van een helpdesk.In de praktijk zijn zulke ai-implementaties echter vaak een slap aftreksel van hun menselijke equivalent. En dat terwijl ai zoveel andere zakelijke interactiemogelijkheden biedt.
16-09-2020Nieuws

Spoelstra Spreekt: Geringe interesse in 5G

Spoelstra Spreekt: Geringe interesse in 5G
Ik las van de week een onderzoek dat de interesse in 5G verrassend gering is. Slechts een kwart ziet er naar uit, een groot gedeelte vindt het niet nodig en dan zijn er ook nog een aantal mensen die denken dat de 5G-mast een heel grote barbecue is. Maar dat is grotendeels dezelfde groep die denkt dat als je de coronamaatregelen opheft de corona dan ook vanzelf verdwijnt.
16-09-2020Nieuws

Groot onderzoek naar impact corona op thuiswerken

Groot onderzoek naar impact corona op thuiswerken
Sinds medio maart is het advies van het kabinet om zoveel mogelijk thuis te werken. Computable is benieuwd hoe u deze situatie, binnen de organisatie waarvoor u werkt, ervaart. Loopt u tegen (technische) problemen aan, zijn er bedrijfsontwikkelingen die in een stroomversnelling zijn geraakt en welke oplossingen worden er gebruikt om met collega’s op afstand te communiceren? Doe nu mee aan ons onderzoek!
 1 
 1
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]