Interoute ondersteunt toenemend online betalingsverkeer met ‘Triple A’ beveiliging creditcard-gegevens

04-05-2010

Interoute PCI DSS-gecertificeerd voor beveiliging en beheer credit card-gegevens

Interoute is gecertificeerd voor de beveiliging en het beheer van betaalkaartgegevens in zijn datacenters in Amsterdam, Geneve en Berlijn door de Payment Cards Industry Data Security Standard (PCI DSS). Hiermee voldoet Interoute volledig aan de strenge eisen van PCI DSS op het gebied van creditcardtransacties. De PCI DSS-certificering is een internationale standaard voor gegevensbeveiliging om de toenemende risico’s die gepaard gaan met het groeiende elektronische betalingsverkeer tegen te gaan.

De afgelopen jaren heeft de toename van het aantal online transacties gelijke tred gehouden met de toename van fraude. Banken en internetwinkels zien zich geconfronteerd met criminelen die steeds professioneler worden. De risico's hebben zich vermenigvuldigd vanwege een aantal redenen, waaronder de mogelijkheid om bankrekeningen online te beheren. Daarom versterken banken en internetwinkels hun infrastructuren om zichzelf beter te kunnen beschermen.*

Omdat steeds meer zaken online worden gedaan, wordt de beveiliging van bedrijfskritische systemen en de ruimte waar ze staan ook steeds belangrijker. Datacenters kunnen als service provider een belangrijke rol spelen bij het behalen van de accreditatie van hun klanten. Berend Jan van Maanen, Country manager Benelux van Interoute: ‘In al onze datacentra zien we een grote toename van e -commerce hosting klanten.. Veiligheid is een eerste vereiste van deze klanten, daarom hebben we ons aan de PCI DSS certificatie gecommitteerd.’ Met de PCI DSS-certificering helpt Interoute zijn klanten om aan de strenge eisen te kunnen voldoen, risico’s af te dekken en bij te dragen aan een veiliger wereldwijde e-commerce-omgeving.

PCI DSS is een internationale standaard die is opgesteld door creditcard-maatschappijen als MasterCard International, Visa International en American Express, met als doel betaalkaartgegevens beter te beveiligen om het risico van fraude tot een minimum te beperken. Zo wordt misbruik door criminelen bij het opslaan, transporteren en verwerken van vertrouwelijke transactiegegevens tegengegaan. De standaard is verplicht voor elke handelaar die creditcardgegevens verwerkt. Bedrijven die niet voldoen aan de gestelde eisen, kunnen aansprakelijk worden gesteld voor schade ten gevolge van fraude.

Betrouwbaar
De richtlijnen van PCI DSS worden regelmatig vernieuwd. Als onderdeel van de accreditatie wordt deze evaluatie jaarlijks ter plaatse herhaald. ‘We hebben bewezen te voldoen aan alle strenge beveiligingsvereisten voor PCI-DSS die van toepassing zijn op datacenters. De PCI DSS certificering is gebaseerd op onze bestaande ISO 27001-accredatie en -controle. Ons beleid is dat we voorzien in regelmatige tests van de systemen om ongeautoriseerde inbreuken van buitenaf te voorkomen en kwetsbare plekken in het netwerk te identificeren”,aldus Van Maanen.. ‘Door de systemen voortdurend te monitoren zien we er nauwlettend op toe dat betaalkaartgegevens afdoende worden beschermd. Hiermee tonen we aan een betrouwbare partner te zijn voor organisaties waar continuïteit en betrouwbaarheid van de dienstverlener een doorslaggevende rol spelen. Onze klanten kunnen zo eenvoudig aan de PCI-DSS-eisen voldoen en zich volledig op hun core business kunnen richten.’

*Onderzoek Financiële fraude en internetbankieren: dreigingen en maatregelen, McAfee

Bookmark and Share

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]