Ziggo stelt NAW-gegevens alleen beschikbaar na opdracht van rechter

21-07-2010
Naar aanleiding van de uitspraak van de rechter dat Brein rechtstreeks kan procederen tegen Ziggo-abonnees, is er grote onrust op de internetfora ontstaan. Posters suggereren dat Ziggo nu zonder meer NAW-gegevens aan Brein beschikbaar gaat stellen. Dit is absoluut niet waar! Ziggo stelt adresgegevens alleen beschikbaar als zij daartoe gedwongen wordt door een rechter of door Justitie.

Ziggo hoeft de doorgifte van The Pirate Bay niet te staken. Dat heeft de Rechtbank in Den Haag gisteren in een kort geding geoordeeld. Stichting Brein eiste dat Ziggo de torrentsite blokkeert. De rechter wees de eis van Brein af omdat niet alle abonnees van Ziggo de auteursrechten schenden en Brein ook rechtstreeks kan procederen tegen internetgebruikers die zich schuldig maken aan inbreuk op auteursrecht.

Over Ziggo
Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 3,2 miljoen huishoudens, 1,5 miljoen breedband internetklanten, 1,6 miljoen afnemers van digitale televisie en 1 miljoen telefonieabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied – met sterke regionale bases – strekt zich uit over heel Nederland.

Meer informatie over Ziggo: www.ziggo.com
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]