Zakelijke beslissingen neemt men niet alleen

08-03-2012
QlikTech (NASDAQ: QLIK), specialist in Business Discovery – user-driven Business Intelligence, heeft een onderzoek uitgevoerd naar factoren die bepalend zijn bij het nemen van zakelijke beslissingen. Uit de resultaten blijkt dat bij 88% van de zakelijke beslissingen meerdere mensen betrokken zijn. Aan het onderzoek namen ruim 300 beslissers van Nederlandse en Belgische organisaties deel.

Het aantal betrokkenen bij het nemen van een zakelijke beslissing varieert, dit is onder andere afhankelijk van de aard van de beslissing. Rekening houdend met de (financiële) impact van verschillende beslissingen, is in dit onderzoek onderscheid gemaakt tussen operationele, tactische en strategische beslissingen. Bij operationele beslissingen is het aantal betrokkenen meestal beperkt tot 2 personen (36%). Echter, bij 14% van de operationele beslissingen zijn zelfs 5 of meer personen betrokken. Hoe hoger het beslissingsniveau, hoe meer mensen er bij een beslissing worden betrokken, van één persoon extra op operationeel niveau tot gemiddeld 2 tot 3 personen extra bij tactische en strategische beslissingen. Slechts 12% van alle respondenten neemt de beslissingen helemaal alleen.

Beslissingen worden binnen een sociale context genomen, door data uit te wisselen, inzichten te delen, te overleggen en te discussiëren”, aldus Bas van der Horst, Country Manager Benelux bij QlikTech. “Uit ons onderzoek blijkt dat vergaderen (72%) op alle niveaus de meest gekozen vorm voor overleg is. Wij hebben aan ons Business Discovery platform mogelijkheden toegevoegd om ook buiten de vergaderzaal op een efficiënte manier te overleggen. Hiermee bieden wij werkgroepen en teams de mogelijkheid om sneller en gemakkelijker samen te werken. Gebruikers kunnen gezamenlijk data verkennen, waar en wanneer dan ook, en op ieder apparaat. Ze krijgen nog meer mogelijkheden binnen handbereik met nieuwe samenwerkingsopties en mobiele toepassingen.”

Social Business Discovery
Het Business Discovery platform biedt gebruikers de mogelijkheid om op een sociale manier beslissingen te nemen. Zij kunnen hiermee beter samenwerken en betere inzichten krijgen bij het nemen van beslissingen. QlikTech loopt met de transformatie naar collaborative decision-making voorop in de BI-markt. Door de gezamenlijke beslissingsmogelijkheden binnen het QlikView-platform wordt meer toegevoegde waarde uit de collectieve intelligentie van een groep, afdeling of bedrijf gehaald, omdat het beslisproces versneld wordt en een betere afstemming en transparantie worden gerealiseerd.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]