Colt plant groot en energiezuinig datacenter in Nederland

27-04-2012

Colt heeft een locatie gevonden voor haar 20e datacenter om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar modulaire datacenters

Colt, marktleider in Europa op het gebied van information delivery platforms, heeft vandaag bekendgemaakt een locatie van 39.000 m2 te hebben gekocht voor de installatie van het eerste modulaire datacenter in Nederland. Aanvankelijk gaat Colt 2000 m2 inrichten als datacenterruimte, later wordt de capaciteit uitgebreid naar 20 hallen van in totaal 10.000 m2. Colt heeft al een grote huurder gevonden en verwacht dat het nieuwe carrier-neutral datacenter begin 2013 operationeel zal zijn.

De locatie vormt een aanvulling op de locaties in Londen en Parijs, hiermee vergroot Colt haar modulair datacenter capaciteit aanzienlijk. Deze locatie is strategisch gelegen tussen de grote steden Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brussel, en zal als belangrijke hub functioneren voor het aanleveren van Colts lage-latentieservices in de regio. Om veiligheidsredenen is gekozen voor een locatie die niet beneden zeeniveau ligt, om overstromingsgevaar te minimaliseren. De datacenters van Colt staan bekend om hun kwaliteit en in combinatie met deze veiligheidsmaatregelen kunnen klanten erop vertrouwen dat hun informatie goed wordt beschermd.

“We zijn erg blij met onze uitbreiding in Europa. De locatie bevindt zich tussen vier grote Europese steden en is zodoende de ideale plaats voor het eerste modulaire datacenter in Nederland”, aldus Bernard Geoghegan, Executive Vice President van Colt Data Centre Services. “Voor deze locatie hebben we al een grote onderneming als huurder mogen verwelkomen en er is al veel interesse getoond door andere bedrijven uit de hele Benelux. Deze locatie biedt grote capaciteit voor uitbreiding en in combinatie met onze unieke modulaire aanpak profiteren onze klanten van optimale schaalbaarheid en extra capaciteit op aanvraag.”

Het volledige modulaire datacenter van Colt zal - ook wat betreft voeding en koeling - worden ontwikkeld en getest in het Verenigd Koninkrijk alvorens naar de uiteindelijke locatie te worden getransporteerd. De productie gebeurt met behulp van moderne, op componenten gebaseerde productielijntechnieken. Dankzij deze unieke benadering beschikt Colt over de flexibiliteit om het datacenter stapsgewijs uit te breiden. Een 32MVA-voedingsaansluiting zorgt voor de schaalbare elektriciteitstoevoer die de groei van het datacenter en de toename van de vraag vereisen. Na voltooiing zal deze locatie klanten veilige, flexibele, schaalbare en carrier-neutral datacenterservices bieden.

“Organisaties die het bouwen en uitbreiden van hun datacenters op een modulaire manier aanpakken, profiteren van kostenbesparingen voor wat betreft de schaalbaarheid, energiezuinigheid en marktintroductietijd”, vertelt Jason Schafer, Research Manager bij Tier1 Research. “De nieuwste modulaire ontwerpen bieden bovendien de voordelen van traditionele datacenters zonder een aantal van de specifieke nadelen die nieuwe implementaties met zich meebrengen.”

Colt speelt al meer dan 15 jaar een belangrijke rol in de voorziening van hoog gespecificeerde datacenterfaciliteiten. Op dit moment beschikt Colt over 19 datacenters en meer dan 28.000 m2 aan datacenterruimte in heel Europa.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]