SPS start met licentiemanagement service

07-05-2012

Verscherpte controle op softwarelicenties maakt inzicht noodzakelijk

Omdat de controle op softwarelicenties zeer actueel is geworden, heeft SPS, specialist in beheer en continuïteit van IT-omgevingen, een nieuwe service aan haar dienstenportfolio toegevoegd: licentiemanagement. Door ontwikkelingen als VDI en servervirtualisatie is het voor organisaties steeds moeilijker om het inzicht te behouden en securityrisico’s te beperken. Met deze nieuwe dienstverlening biedt SPS organisaties de mogelijkheid om een volledige scan uit te voeren. Hierbij worden niet alleen de standaard applicaties geïnventariseerd, maar juist ook maatwerkapplicaties. Op basis van de rapportages die hieruit volgen krijgen organisaties niet alleen inzicht in illegaal softwaregebruik, maar is ook te zien of er niet voor teveel licenties wordt betaald. Ook de aanwezigheid van verplicht gestelde software of juist niet toegestane software wordt geïnventariseerd. Licentiemanagement is onderdeel van de Business Service Management oplossing Gensys, maar is nu ook als aparte eenmalige service af te nemen.

Linda Verweij, COO van SPS: “Tegenwoordig is het mogelijk om met één muisklik een nieuwe virtuele machine toe te voegen. Omdat het steeds eenvoudiger is om de IT-omgeving uit te breiden, is het echter lastig om inzicht te behouden. Het gebruik van ‘illegale software’ ontstaat in de meeste gevallen dan ook niet moedwillig, maar administratieve stappen worden snel vergeten. Nu de controle verscherpt is, wil je als organisatie niet voor verrassingen komen te staan en boetes voorkomen. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook niet teveel betalen. Met deze nieuwe dienstverlening willen wij organisaties helpen om snel orde op zaken te stellen.”

“Licentiemanagement is onderdeel van de asset en inventory module van onze Business Service Management oplossing Gensys”, licht Jack Jagt, Gensys Solution Architect bij SPS, verder toe. “Door de korte implementatietijd is het voor organisaties aantrekkelijk om deze oplossing ook eenmalig in te zetten en de scan uit te voeren. Het resultaat is volledig inzicht in de gebruikte software binnen de organisatie, zodat indien nodig direct actie ondernomen kan worden.”

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]