Slechts de helft van alle bedrijven in de industriële sector heeft vertrouwen in hun vermogen om snel te herstellen van een calamiteit

08-05-2012

Bedrijfscontinuïteit in gevaar als gevolg van gebrekkige investering in de bescherming van bedrijfsgegevens

Ondanks het feit dat er in 2011 sprake was van recordniveaus op het gebied van economisch tumult, politieke ophef en zware natuurrampen, blijkt uit de enquêteresultaten van de Acronis Global Disaster Recovery (DR) Index 2012 dat slechts 53% van de respondenten in de industriële sector (bouw en productie) vertrouwen had in staat te zijn om hun bedrijfsprocessen snel te herstellen in het geval van een calamiteit.

De wereldwijde recessie dwingt producenten om kosten te besparen en meer te doen met minder. Dit verklaart mogelijk waarom bijna de helft (45%) van de ondervraagden een gebrek aan budget en ICT-personeel als belangrijkste problemen noemde. Een op de tien (11%) respondenten zei geen geld aan back-ups en disaster recovery uit te geven, terwijl een kwart (25%) aangaf hiervoor geen steun te krijgen vanuit de directie. In een uiterst concurrerende sector waar de tolerantie voor downtime zo goed als nihil is, is het zorgwekkend dat slechts 45% van de respondenten aangeeft in het geval van een ernstig incident of een natuurramp geen noemenswaardige downtime te zullen ondervinden.
 
Nieuwe technologieën zoals virtualisatie en het gebruik van cloud computing-diensten zijn bedoeld om de bedrijfsefficiëntie te vergroten, maar leveren voor ICT-afdelingen ook nieuwe problemen op. De overgrote meerderheid (67%) van de ondervraagde ICT-managers binnen de industriële sector is van mening dat het verplaatsen van gegevens tussen fysieke, virtuele en cloud-omgevingen hun grootste uitdaging is binnen hun hybride omgeving. Een op de vier (26%) heeft 50% of meer van hun productieservers gevirtualiseerd; een aantal dat de komende twaalf maanden naar verwachting met 30% zal toenemen. Ondanks deze toename stellen veel bedrijven hun gegevens bloot aan risico’s. Bijna 40% van de respondenten geeft aan dat ze slechts maandelijks of met onregelmatige tussenpozen back-ups van hun virtuele servers maken.

Zorgen over de beveiliging en beschikbaarheid hebben in het verleden de inzet van cloud computing voor disaster recovery-doeleinden in de weg gezeten. Binnen de industriële sector vindt nu echter een verschuiving plaats. 94% voorspelt dat ze de komende 12 maanden de cloud in een of andere vorm zullen gebruiken. 53% realiseert zich dat ze hiermee hun operationele kosten kunnen reduceren, maar doen geen beroep op de cloud voor hun back-upstrategie. Bijna een derde (29%) zei zelfs dat hun organisatie helemaal geen strategie voor externe back-ups hanteerde.

Door deze onsamenhangende aanpak hebben veel bedrijven er moeite mee om hun gegevens te beheren in hybride omgevingen die fysieke, virtuele en cloud-infrastructuren omvatten. Veel van hen maken nog altijd gebruik van meerdere ongelijksoortige tools, die meestal verspreid zijn over verschillende locaties. Iets meer dan een derde (36%) beheert minimaal drie verschillende oplossingen voor het beschermen van hun kritieke bedrijfsgegevens. Deze oplossingen kunnen worden gebruikt voor uiteenlopende taken, zoals het maken van back-ups of images, het installeren van patches, migraties en testprojecten. Deze diversiteit kan resulteren in fouten en inefficiëntie.

In reactie op de enquêtebevindingen zei Dirk Raeymaekers, directeur Channel & Business Development Benelux bij Acronis: “De druk op de industriële sector wordt steeds groter. Hoewel industriële bedrijven een goede reputatie genieten op het gebied van kwaliteitsbeheer, optimalisatie en automatisering, is het duidelijk dat hun back-up- en disaster recovery-strategieën geen gelijke pas houden met het toenemende gebruik van virtualisatie. In een sector waarin snelheid een belangrijke onderscheidende concurrentiefactor is en het verhogen van de productiviteit een topprioriteit, wordt de intolerantie voor downtime steeds groter. Organisaties in de industriële sector moeten nieuwe technologie omarmen om hun back-up- en disaster recovery-plannen te kunnen consolideren en standaardiseren. Dit zal het vertrouwen in de bedrijfscontinuïteit verbeteren en de taken van de ICT-manager sterk vereenvoudigen”.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]