Eerste twee bedrijfsonderdelen Visser & Smit Hanab live met IFS Applications

09-05-2012

Nieuw ERP-systeem ondersteunt groei in internationale, projectmatige opdrachten

Twee onlangs afgesplitste bedrijfsonderdelen van Visser & Smit Hanab nemen als eerste de ERP-oplossing IFS Applications in gebruik. Het gaat om VSMC en om VolkerInfra UK. VSMC is als maritiem aannemersbedrijf betrokken bij omvangrijke energieprojecten. VolkerInfra UK is actief op het gebied van boringen, installatie van hoogspanningskabels, maritieme projecten en offshore windmolenparken. De drie genoemde bedrijven zijn onderdeel van VolkerWessels.

Visser & Smit Hanab is in de afgelopen jaren sterk gegroeid, waarbij vooral de internationale activiteiten zijn uitgebreid. Ook voert het bedrijf in toenemende mate EPC-projecten uit (Engineering, Procurement & Construction). Om de steeds complexer projecten goed te kunnen uitvoeren en de internationale groei beter te ondersteunen, koos Visser & Smit Hanab voor de implementatie van IFS Applications.

“Wij hebben ons sinds de selectie sterk gericht op het in kaart brengen van alle processen met het oog op het ontwerpen van een optimale basisinstallatie van IFS Applications. Hiermee kunnen we de bedrijfsprocessen projecten, inkoop, financiën en tijdregistratie ondersteunen”, zegt Arjan Hartman, Informatiemanager bij Visser & Smit Hanab. “In de tweede fase volgen nog functies op het gebied van onder meer work order- en servicemanagement. Op het moment dat IFS Applications bedrijfsbreed toegepast wordt, profiteren we van een optimaal inzicht in de voortgang van projecten en transparantie in kosten.”

Visser & Smit Hanab verwacht dat twee grote businessunits – ‘Industrial & Power Projects’ en ‘Transport & Drilling Solutions’ – en het centrale kantoor begin 2013 zijn overgestapt op het IFS-platform.

Lees ook de whitepaper van IFS:

- Voordelen van ERP-oplossingen waarbij de gebruiker centraal staat -

 

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]