BREIN pakt ook proxy verwijzingen naar The Pirate Bay aan

10-05-2012

Er mag door de Piratenpartij niet verwezen worden naar proxy's waarop The Pirate Bay toch beschikbaar is. Daarnaast mag ook de proxy die gebruikt wordt door de Piratenpartij op de eigen website niet meer verwijzen naar de Pirate Bay. Dat heeft de rechtbank in Den Haag zojuist geoordeeld.

Het vermelden van proxy's waarmee het verbod op The Pirate Bay kan worden omzeild mag niet oordeelt de rechtbank in een zaak tussen de Piratenpartij en BREIN. Daarbij hoeft het niet om een hyperlink te gaan, een tekst vermelding is hierin voldoende.

Het gaat er bij de vermelding van die proxy's wel om dat zij bedoeld zijn om de gebruiker te helpen bij het omzijlen van de blokkade. Volgens de rechtbank mag de Piratenpartij niet worden tegengewerkt in haar vrijheid van meningsuiting. Dus als de site de vermeldingen maakt in een andere context dan mag dat wel.

Ook moet de Piratenpartij de Pirate Bay blokkeren in de proxy die zij zelf aanbiedt. Er moeten een aantal ip-adressen en een aantal hostnames naar de Pirate Bay worden geblokkeerd.

Eerder Vandaag werd al bekend dat ook alle grote internetproviders in Nederland de Pirate Bay moeten blokkeren.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]