Gevaarlijk lek in Internet Explorer

18-09-2012

Een gevaarlijk lek in internet Explorer vereist directe actie.

Internet Explorer bevat een gevaarlijk lek waarvoor directe actie nodig is. Microsoft heeft geadviseerd om direct speciale beveiligingssoftware te installeren. Daarnaast werkt het bedrijf aan een patch voor het probleem.
Het lek in Internet Explorer zit in alle versies 9 en ouder, het lek zou niet in internet Explorer 10 zitten. Honderden miljoenen gebruikers van IE 9 of ouder kunnen last hebben van het lek. Het lek wordt op dit moment al actief gebruikt om gerichte aanvallen uit te voeren. Door het bezoeken van websites waarop kwaadaardige content staat kunnen gebruikers van Internet explorer besmet graken. Cybercriminelen kunnen vervolgens het volledige systeem van de gebruiker overnemen.

Software

Er is inmiddels software beschikbaar die het lek kan dichten. Gebruikers van Internet Explorer kunnen een Emet Toolkit downloaden (Enhanced Mitigration Experience). Die software moet wel met de hand worden geinstalleerd en geconfigureerd. Voor de niet professionele pc gebruiker kan dat een probleem zijn.

Security bedrijven waaronder McAfee adviseren IE gebruikers om voorlopig een andere browser te gebruiken totdat het  probleem opgelost is. Het installeren van de software die op dit moment beschikbaar is zou te lastig zijn.

Er wordt verwacht dat de 'simpele' oplossing voor het probleem binnen een week beschikbaar komt.

Het lek werd ontdekt in een onderzoek naar de hackersgroep Nitro.

Bron: automatiseringgids

Lees ook:

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]