Microsoft begint campagne tegen Google: Don't get Scroogled

29-11-2012

Via google de laatste deals vergelijken en de laagste prijs zoeken voor de komende decembercadeau's gaat volgend jaar anders worden. De grootste zoekmachine ter wereld Google biedt vanaf februari een commerciele zoekfunctie aan in Nederland. Concurrent Microsoft is een campagne begonnen om consumenten bewust te maken van de 'slechte' kanten van het zogenaamde Google Shopping. 'Googles motto was altijd don't be evil, maar deze houding is verdwenen bij de introductie van Google Shopping op 31 mei. In andere woorden: de zoekresultaten zijn nu betaalde advertenties geworden' schrijft Microsoft op de website Scroogled.com.

Google reageert met de stelling dat het inderdaad een commercieel model heeft gebouwd, dat de zoeklijsten aanpast bij opbod, maar dat dit uiteindelijk tot meer antwoorden zal leiden bij de gebruikers. De functie zal vanaf volgend jaar in 9 andere landen geintroduceerd worden.

Readwrite heeft onlangs een onderzoek gedaan naar zowel Bing als Google. Op beide zoekmachines was wel het een en ander aan te merken, maar de reactie van Microsoft kan gezien worden als Fear, Uncertainty en Doubt.  Deze veelgebruikte term in de technologiesector is ontstaan toen een ex-medewerker van IBM zijn eigen bedrijf zwartgemaakt zag worden door zijn oude werkgever.

 

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]