Smartphonegebruik leidt tot nekklachten

27-02-2013

Door het gebruik van smartphones of tablets krijgen steeds meer mensen last van nekklachten. Er wordt gewaarschuwd voor een zogeheten sms- of smartphonenek door wetenschappers van de University of Nebraska.

Orthopedisch chirurg Chris Cornett vertelt: 'Mensen zijn zo gefocust op het toestel, dat ze niet merken dat ze hun hoofd, nek en bovenrug voor langere tijd in een abnormale positie houden. Wanneer je je lichaam in een abnormale positie houdt, verhoogt de stress op de spieren en ontstaat vermoeidheid, spierspasmen en zelfs spanningshoofdpijn.'

Een chiropractor uit Florida heeft de term sms-nek bedacht. Er komt een grote druk te staan op de wervelkolom door het naar beneden kijken waardoor overbelasting van het hoofd, nek en de schouders ontstaan. Ook door het gebruik van een mp3-speler, een e-reader of tablet kan de overbelasting ontstaan. 

Cornett ziet steeds meer mensen met deze klachten verschijnen. 'Aangezien het gebruik van deze technieken toeneemt, verwacht ik dat ook de klachten toenemen. Mogelijk leidt de spanning in de nek ook tot druk op de nekwervels en -gewrichten. Dit maakt het probleem alleen maar groter.' Het is daarom belangrijk de apparaten op oog hoogte te houden, pauzes te houden en te sporten. De druk op de nek kan verminderd worden door een sterke en flexibele rug en nek.

Bron: AD

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]