2-in-1 apparaten mogelijk door nieuwe processors Intel

04-06-2013
Intel introduceert vandaag zijn 4e generatie Intel Core processorfamilie, die de basis zal vormen voor een golf aan nieuwe Ultrabooks en 2-in-1 apparaten die als een pc en als een tablet gebruikt kunnen worden. In zijn keynote tijdens Computex Taipei 2013, maakte Intel Executive Vice President Tom Kilroy bekend dat er al 50 verschillende 2-in-1 ontwerpen op komst zijn, in diverse prijsniveaus. Daaronder high-end 2-in-1 Ultrabooks op basis van de nieuwe Intel Core processors en andere designs die gebruikmaken van toekomstige processors op basis van de 22nm Silvermont-architectuur van het bedrijf.
 
“Vandaag geven we verdere invulling aan de visie die we twee jaar geleden uiteenzetten om de laptop opnieuw uit te vinden, met de introductie van de 4e generatie Intel Core processors. Deze zijn van meet af aan ontworpen voor de Ultrabook en vormen het fundament vormen voor een nieuw 2-in-1 computing-tijdperk”, zegt Kilroy. “We hebben onze roadmap totaal omgegooid om deze nieuwe Core-processors te kunnen bouwen, waarmee één apparaat zowel ongekende pc-prestaties als tablet-mobiliteit kan bieden.”
 
Kilroy ging ook in op verdere ontwikkelingen op het gebied van ultra-mobiliteit, met onder andere Intels volgende generatie 22nm quad-core en de krachtigste Intel Atom system-on-chip (SoC) tot nu toe voor tablets (codenaam ‘Bay Trail-T’). Tablets met deze processor zullen tegen de feestdagen beschikbaar zijn. Ook sprak hij over de toekomstige 4G LTE multimode-oplossing van het bedrijf, en de volgende generatie 22nm Atom SoC voor smartphones (codenaam ‘Merrifield’).
 
“Met de vandaag geïntroduceerde Intel Core-processors, onze volgende generatie Atom SoC voor tablets en andere 22nm producten die binnenkort zullen verschijnen, zorgt de vooruitgang in Intel Architectuur ervoor dat het innovatietempo omhoog gaat. Deze producten bieden gebruikers nieuwe belevingen en vormen de basis voor een aantal van de beste mobiele apparaten die dit jaar op de markt zullen komen”, vervolgt Kilroy.
 
Nieuwe Intel Core processors vormen de basis voor 2-in-1 computing
Specifiek ontworpen voor de Ultrabook en gebaseerd op de 22nm Haswell-microarchitectuur van het bedrijf, biedt de 4e generatie Intel Core processors bij een actieve werklast een verbetering van 50% in de batterijlevensduur ten opzichte van de vorige generatie1. Dit is de grootste verbetering van een processorgeneratie ten opzichte van de vorige in de geschiedenis van het bedrijf. Het betekent dat sommige Ultrabooks met deze nieuwe processors ruim 9 uur op de batterij kunnen werken, bij een actieve werklast1.
 
De 4e generatie Intel Core processors beschikt over ingebouwde graphics met prestaties die vergelijkbaar zijn met die van losse videokaarten; en bijna twee maal zo hoog zijn als in Intels vorige generatie Core-processors2. Intel Iris-graphics zijn beschikbaar in geselecteerde varianten van de nieuwe Intel Core-processors en brengen de Ultrabook en andere mobiele pc’s tot leven met ongekende visuals.
 
Een aantal Ultrabooks op basis van de 4e generatie Intel Core processors zal de prestaties die men verwacht van Intel combineren met de mobiliteit en de reactiesnelheid van een tablet. Daarmee worden het ultra-veelzijdige 2-in-1 apparaten. Met zowel een aanraakscherm als een toetsenbord, past het systeem zich aan de wensen van de gebruiker aan en blijft daarbij tevens volledig compatibel met de toepassingen die de gebruikers gewend zijn. Je kan met één apparaat dus zowel aan een bureau werken als op de bank ontspannen.
 
Kilroy demonstreerde ook de vooruitgang die wordt geboekt bij de ontwikkeling van ‘zintuigen’ in 2-in-1 apparaten en andere toestellen op basis van Intel-technologie. Daarbij valt te denken aan aanraakschermen, spraak- en gezichtsherkenning en andere technieken. Onder de noemer ‘perceptual computing’ zetten deze technologieën gebruik van de verwerkingskracht van Intel-processors in om onze interactie met apparaten natuurlijker, intuïtiever en rijker te maken.
 
Hij toonde interactie via gebaren en spraakherkenning door een nieuwe, op Intel Core gebaseerde 2-in-1 Ultrabook te voorzien van ’ogen’ in de vorm van een Creative Senz3D-camera. Deze camera komt volgend kwartaal op de markt. Kilroy vertelde ook dat dat Intel momenteel werkt aan een oplossing waarmee toekomstige apparaten op basis van Intel-technologie zullen zijn uitgerust met geïntegreerde 3D-cameratechnologie. Deze zullen waarschijnlijk in de tweede helft van 2013 verschijnen.
 
In de hoogste versnelling: tablets, smartphones en LTE
Met Intels krachtige en energiezuinige Silvermont-architectuur op basis van 22nm-technologie is het bedrijf in staat om de ontwikkeling van zijn productaanbod voor tablets en smartphones te versnellen en de prestaties aanzienlijk te verbeteren. Voor tablets die tegen de aankomende feestdagen zullen verschijnen zal Intels volgende generatie 22nm quad-core Atom SoC (‘Bay Trail-T’) aanzienlijk verbeterde graphics en ruim twee maal de CPU-prestaties bieden ten opzichte van de huidige generatie. Hiermee zijn ook zeer dunne designs mogelijk, met een batterijlevensduur van 8 uur of meer3 en een standby-tijd van weken. Daarbij worden zowel Android als Windows 8.1 ondersteund.
 
Kilroy demonstreerde ook voor het eerst Intels 4G LTE multi-mode oplossing in combinatie met de volgende generatie 22nm quad-core Atom SoC voor tablets. De Intel XMM 710 is een van de kleinste4 en meest energiezuinige multi-mode/multi-band LTE-oplossingen te wereld en ondersteunt in één product wereldwijde roaming.
 
In meer dan 30 landen worden inmiddels smartphones geleverd op basis van Intel-technologie. Kilroy gaf tijdens Computex een blik op de toekomst. Zo toonde hij voor het eerst een smartphone-referentieplatform gebaseerd op ‘Merrifield’. Dit is Intels volgende generatie 22nm Atom SoC voor smartphones, die hogere prestaties en een betere batterijlevensduur zal bieden. Het platform beschikt over een geïntegreerde sensormodule voor persoonlijke diensten, evenals functionaliteit om het apparaat, data en de privacy van gebruikers te beschermen.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]