Google wil bedrijfsapplicaties voor Google Glass

09-04-2014

Google roept software ontwikkelaars op om te helpen bij het creëren van dergelijke bedrijfsapplicaties

Google Glass wordt al door duizenden software ontwikkelaars gebruikt, met onder andere als doel er applicaties voor te ontwikkelen voor consumenten. Nu wil Google deze ontwikkelingen ook voor bedrijfsapplicaties doorzetten.

Wearables

De wearables, zoals Google Glass, kunnen veel voordelen bieden in het bedrijfsleven. Op dit moment ligt de focus van software ontwikkelaars echter nog veel op de consument, maar om alles te halen uit Glass voor het bedrijfsleven is het belangrijk dat er nieuwe applicaties worden ontwikkeld die geschikt zijn voor bedrijven.

Glass at Work Explorer Program

Dit is dan ook precies wat Google wil gaan doen: het uitbreiden van de bedrijfsapplicaties voor Glass. Google heeft dan ook een oproep gedaan voor hulp van software ontwikkelaars bij het ontwikkelen van nieuwe software voor Glass, die gebruikt kan worden binnen de organisatie.

Batterij

Een ander bedrijf dat bezig is met het verder verbeteren van Wearables is Ineda Systems. Zij zullen in de tweede helft van 2014 chips gaan verkopen, waarmee de batterij van wearables het tot 30 dagen volhoudt, zonder tussendoor opgeladen te worden. Dit maakt het gebruik van wearables nog handiger, aangezien er maar weinig rekening gehouden hoeft te worden met opladen, terwijl een smartphone tegenwoordig om de halve dag opgeladen moet worden.

Bedrijven zijn dus hard bezig om dergelijke wearables geschikt te maken voor organisaties. Dit is niet vreemd, aangezien er vele voordelen behaald kunnen worden uit deze nieuwe technologieën. Lees zelf welke bedrijfsapplicaties en software uw bedrijf verder kunnen helpen, in de onderstaande Whitepapers.


Aanbevolen Whitepapers:


Door: Birgit Bunt (Marqit), Bron: CIO.com

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]