Moves en Facebook wisselen mogelijk toch data uit

07-05-2014

Aangepaste gebruikersovereenkomst bij Moves doet anders suggereren

Facebook heeft enige tijd geleden de bewegingsapp Moves overgenomen. De makers van de app gaven bij de overname aan dat er geen vreemde connecties gemaakt zouden worden tussen de Facebook profielen en de app. Een nieuwe gebruikersovereenkomst in de Moves app suggereert echter dat dit anders ligt.

Moves is een app die fitnesstraining bijhoudt en beloofde bij de overname door Facebook dat de data van haar gebruikers niet gedeeld zou worden met Facebook.  In de nieuwe gebruikersovereenkomst van Moves staat echter letterlijk te lezen dat de gebruikersgegevens kunnen worden verstrekt aan derden, inclusief Facebook. Het vermoeden bestaat dan ook dat de gegevens van Moves gebruikers die ook een Facebook profiel hebben, aan elkaar gekoppeld kunnen worden.

Gebruikersovereenkomst Moves: "to share information, including personally identifying information, with our affiliates (companies that are part of our corporate groups of companies, including but not limited to Facebook"

De aanpassing in de gebruikersvoorwaarde leidt tot felle kritiek op Twitter. De makers van de app ontkennen echter dat Moves data gekoppeld zal worden aan Facebook. Maar wat mag Facebook met persoonlijke data uit overnames?

Eerder werd Whatsapp al overgenomen door de social media gigant....


Aanbevolen whitepapers:


Bron: Telegraaf.nl

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]