Kwetsbaarheid bij Cloud-sharing diensten ontdekt

10-05-2014

Hoewel cloud-sharing diensten altijd beweren dat ze de beveiliging onder controle hebben, is eerder deze week een kwetsbaarheid gevonden die een gevaar kan betekenen voor gedeelde bestanden.

Cloud-sharing

Mensen zijn best tevreden over de beveiliging van diensten waarmee bestanden via de cloud gedeeld kunnen worden. Onlangs kwam in een bericht naar voren dat het zelfs mogelijk zou zijn om te voorkomen dat de meekijkende overheid je gedeelde bestanden in kon zien. Nu blijkt dat er toch een kwetsbaarheid is gevonden in deze diensten.

Zoekmachine

Wanneer mensen een bestand willen delen binnen een cloud-sharing dienst zoals Dropbox of Box, krijgen zij een link opgestuurd. Via deze link komen zij terecht bij het gedeelde bestand. Maar nu blijkt dat wanneer je op deze link klikt, deze in de zoekbalk van de browser verschijnt. Hierdoor kan deze door Google gevonden worden en is deze dus toch niet zo veilig opgeslagen als men denkt.

Te weinig beveiligingsmaatregelen

De reden dat dit soort kwetsbaarheden kunnen ontstaan, is dat er te weinig beveiligingsmaatregelen worden genomen. Hoewel van deze kwetsbaarheid ook sprake is bij Box, hebben gebruikers van deze dienst wel de optie om een wachtwoord aan het bestand toe te voegen, zodat anderen het document niet kunnen inzien wanneer zij wel de link in handen hebben.

Het is dan ook belangrijk dat je als gebruiker beseft dat clouddiensten wel zwakheden kennen. Onderneem dan ook zelf extra actie om zeker te weten dat uw data veilig staat opgeslagen en veilig gedeeld kan worden. De onderstaande documenten kunnen u hierbij helpen.


Lees ook:


Bron: Techrepublic

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]