Verleden wissen met verzoek aan Google

16-05-2014

Vandaag is het eerste verzoek tot het wissen van informatie bij Google aangekomen. Zowel een voormalig politicus van Engeland en een dokter willen een deel van hun verleden op deze manier proberen weg te vagen.

Politicus

De voormalig politicus wil weer herkozen worden en heeft om die reden een verzoek ingediend. De gegevens die hij verwijderd wil hebben betreft informatie over de manier waarop hij zich tijdens zijn carrière gedroeg.

Dokter

Een dokter die ook aan zijn carrière denkt, wil niet dat andere mensen de negatieve reacties van zijn ontevreden patiënten kan lezen. Om deze reden heeft ook hij aan Google gevraagd om deze te verwijderen.

Uitspraak gaat doel voorbij

Google zelf had liever een andere uitspraak van het Hof gezien. Mensen hebben misschien het recht om vergeten te worden, maar het recht van anderen om van deze dingen op de hoogte te kunnen zijn is ook zeker belangrijk.

De zorgen die Financial Times zich al maakte over de mogelijkheid dat mensen misbruik zouden kunnen maken van deze uitspraak, is dat ook niet geheel onterecht gebleken. Lees meer over deze en andere privacy-kwesties in de Privacy Special.  


Bron: BBC

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]