Gartner: Bedrijven zullen een andere manier van mobiel beveiligen moeten toepassen

12-06-2014

Encryptie is een goede beveiligingsmethode voor de mobiele enterprise

In het rapport ‘Prepare for the Security Implications of the Digital Workplace’ stelt Gartner dat bedrijven hun beveiligingsstrategie moeten aanpassen doordat steeds meer werknemers zich bevinden op een digitale werkplek. En encryptie kan hier een onderdeel van zijn.

Digitale werkplek

Op een digitale werkplek is sprake van het gebruik van veel mobiele apparaten en toegangspunten tot verbindingen. Met de standaard, traditionele beveiligingsoplossingen, biedt je al bedrijf niet voldoende bescherming tegen cyberaanvallen en interne bedreigingen. Vandaar dat Gartner aangeeft dat hier een verandering in moet komen. Het moet bekend zijn op welke manier gevoelige bedrijfsdata op mobiele apparaten beschermd kan worden. Een eerste stap die gezet kan worden voor het behalen van een betere mobiele beveiliging is het toepassen van encryptie.

Encryptie

Zoals Snowden al aangaf: “Encryptie is de methode om de NSA buiten te houden”. En niet alleen daarvoor is encryptie geschikt, je biedt  er ook bescherming mee tegen cybercriminelen en interne bedreigingen, zoals ook moet gebeuren volgens Gartner. Verschillende diensten kennen het belang van encryptie en deze techniek wordt dan ook steeds vaker aangeboden en toegepast.

Google
Google is één van die diensten die vindt dat beveiliging makkelijker gemaakt moet worden. Google heeft een encryptietool ontwikkeld waarmee het makkelijker wordt om de inhoud van e-mailberichten te beveiligen tegen, onder andere, een Man-in-the-Middel aanval.

Safenet
Ook Safenet heeft nieuwe encryptie-oplossingen gelanceerd, waarmee gevoelige data beter beschermd is wanneer gegevens tussen datacenters en via netwerken getransporteerd worden. Het toepassen van versleuteling wordt hierbij eenvoudiger en completer gemaakt en er zijn geen concessies aan beveiliging of prestaties nodig.

Opvallend is dat hackers zelf ook de werking van encryptie kennen en het zelfs in hun eigen voordeel proberen te gebruiken.

Mobiele strategie

Dat veel bedrijven nog geen idee hebben wat zij het aankomende jaar rondom mobility willen doen, laat zien dat bedrijven er nog niet klaar voor mijn om volledig over te stappen op de digitale werkplek. Toch zal dit wel moeten gebeuren, om als bedrijf vooruitgang te kunnen boeken. Wat u hierbij kan helpen is de Executive Checklist waarmee u kunt bepalen welke stappen u moet nemen om over te gaan op de mobiele enterprise.


Lees ook:

 

Door: Birgit Bunt (Marqit)

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]