Steeds meer behoefte aan Platform-as-a-Service oplossingen

17-06-2014

Volgens wereldwijd onderzoek van Progress is er steeds meer behoefte aan Platform-as-a-Service (PaaS) technologieën, waarmee snel en makkelijk applicaties kunnen worden ontwikkeld.

Wat drijft deze vraag?

Volgens het onderzoek zijn het de applicaties-op-maat die de vraag naar geschikte PaaS-oplossingen aandrijft. Doordat de behoefte aan zulke applicaties die voldoen aan de steeds veranderende bedrijfsregels steeds meer toeneemt, moet er wel een geschikte platform-oplossing zijn. Met een goede PaaS-architectuur moet het namelijk een stuk makkelijker en sneller mogelijk zijn om bedrijfsapplicaties te ontwikkelen, die erg waardevol kunnen zijn binnen bedrijven.

De behoefte aan het sneller ontwikkelen van applicaties wordt voornamelijk veroorzaakt door het Develop Your Own Applicatie-tijdperk waarin we ons bevinden. Onlangs werden een aantal stappen genomen in het stimuleren van de ontwikkeling van bedrijfsapplicaties voor wearables door een initiatief van Salesforce.

PaaS-oplossing

Om die reden geeft 70 procent van de respondenten dan ook aan dat zij al gebruik maken van een PaaS-oplossing voor dit doel, of dat zij hier in de nabije toekomst gebruik van gaan zullen maken. De voordelen die de respondenten uit deze oplossingen weten te halen, zijn ook niet mis.

Meer dan de helft (54%) van de respondenten die gebruik maakt van Platform-as-a-Service geeft aan dat zij hiermee inderdaad tijd hebben bespaard op het ontwikkelen en het implementeren van bedrijfsapplicaties. 51 procent geeft aan dat het hen heeft geholpen om kosten te besparen. Ten slotte heeft bijna de helft (47%)van de respondenten aangegeven dat zij dankzij PaaS meer capaciteit hebben voor innovatie binnen de organisatie.

Leer van IBM hoe applicaties gemakkelijk gebouwd, getest, uitgevoerd en beheerd kunnen worden en gebruik vervolgens vijf Best Practices voor het implementeren van Platform-as-a-Service om ook zelf te profiteren van de voordelen die deze technologie te bieden heeft.


Bron: EnhancedOnlineNews.com

 

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]