Hoe kunt u DevOps introduceren in uw bedrijfscultuur?

15-08-2014

Veel bedrijven zien de mogelijkheden van DevOps wel, maar het overstappen op deze andere aanpak kan soms een hele uitdaging zijn. Joe McKendrick van ZDnet geeft hier drie tips voor.

DevOps

DevOps is een methode voor software ontwikkeling waarbij de nadruk wordt gelegd op de communicatie, samenwerking en integratie tussen software ontwikkelaars en de uitvoerende IT professionals. Maar zoiets als DevOps introduceren is makkelijker gezegd dan gedaan.

Volgens Joe McKendrick van ZDnet is DevOps namelijk een manier van zaken doen en een manier van denken dat zich uitstrekt vanaf het moment dat een applicatie wordt bedacht tot dat deze wordt uitgebracht en nog veel verder dan dat. En bij veel bedrijven is de bedrijfscultuur gewoonweg nog niet zo afgestemd voor ondersteuning van zo’n aanpak.

Om die reden is het dan ook goed om de manieren te kennen waarop het proces van DevOps gestart kan worden. Deze manieren beschrijft McKendrick dan ook op ZDnet:

1. Bewustzijn en betrokkenheid

Voordat er daadwerkelijk een overstap naar DevOps kan gaan plaatsvinden, is het van belang dat zakelijke leiders zich bewust zijn van het potentieel van DevOps. En aangezien deze bedrijfsleiders steeds vaker wil dat de IT’er een adviserende rol op zich neemt, bevinden IT-managers zich ook in de goede positie om DevOps te promoten.

2. Leer van andere organisaties

Succesverhalen maar juist ook situaties waarin DevOps niet goed werd opgestart, kunnen door u gebruikt worden om lering uit te trekken. Ontdekt in dit whitepaper bijvoorbeeld hoe toonaangevende organisaties de DevOps cultuur en methodologie omarmen om applicaties met hoogwaardige gebruikerservaringen te creëren, lanceren en exploiteren.

3. Falen is een optie

En falen is juist dé manier om te ontdekken of de infrastructuur goed is of niet. Wat veel bedrijven doen om dit te testen is het uitvoeren van productie door nieuwe medewerkers. Wanneer er schade kan worden aangericht door deze nieuwe medewerker, wordt hieruit geconcludeerd dat de infrastructuur niet goed is, in plaats van de schuld aan de nieuwe medewerker te geven.


Bron: ZDnet.com

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]