Infographic: De toekomst van big data

12-09-2014

Over the Internet of Things wordt dit jaar veel over gesproken. De term was al eerder in het leven geroepen, maar in 2014 is het echt een hype geworden, hoewel een deel van de ICT’ers vindt dat the Internet of Things eigenlijk geen hype meer genoemd kan worden.

Big Data

Als gevolg van the Internet of Things zal er enorm veel data worden geproduceerd. Deze data ontstaat op verschillende manieren. Dit kan ontstaan doordat mensen zich verplaatsen met hun telefoon in hun zak, doordat sensoren allerlei gegevens uit hun omgeving halen en doordat men gebruik maakt van het internet. Vervolgens kan deze data in allerlei branches worden ingezet: binnen de gezondheidszorg, de overheid en natuurlijk bij bedrijven. Deze data wordt vervolgens gebruikt om inzicht te krijgen in wat men kan kopen, hoe mensen zich gedragen en hoe zij zullen reageren op bepaalde producten, diensten en programma’s.

Transparantie en privacy-zorgen

Dit creëert een hoop transparantie in data en zal een hoop innovatieve ideeën en producten voortbrengen, maar ook zijn er zorgen omtrent big data. De grootste daarvan is privacy. Dit is een steeds grotere zorg geworden, aangezien hier ook steeds strengere regels voor worden opgesteld door onder andere het Europees parlement. Ook is het een hele uitdagingen voor bedrijven om de ongestructureerde data, waar deze overvloed aan data vooral uit zal bestaan, op de één of andere manier te structureren en hier zo betekenis aan te geven. Wat big data nou precies is, wordt ook door Jos van Dongen uitgelegd in zijn blog ‘Hoe ‘big’ is jouw data?’. En zie uiteraard de onderstaande infographic voor een duidelijk overzicht over big data en voor antwoord op de vraag hoe de toekomst van big data er eigenlijk uitziet?


Dit jaar staat Storage Expo in het teken van the Internet of Things, waar bovendien een thematheater zal zijn over Data Growth & Storage Capacity. Lees u alvast in over dit onderwerp in de Special en vraag uw gratis toegangsbadge aan voor Storage Expo 2014 op 29 en 30 oktober. Deze badge geeft u bovendien ook toegang tot de gelijktijdige georganiseerde beurzen The Tooling Event en Infosecurity.nl.


Birgit Bunt, Bron: v1shal.com

Relevante artikelen:
Big Data | Privacy | Business analytics
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]