Nieuwe stichting waakt over digitale infrastructuur Nederland

20-11-2014

Overheid en onderwijs belangrijke sectoren

Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) is als nieuwe stichting het aanspreekpunt voor de Nederlandse digitale-infrastructuursector. De samenwerking van dit initiatief bestaat uit AMS0IX, DHPA, ISPConnect, NLnet, SIDN en SURFnet. Samen willen de betrokken bedrijven de economische groei in Nederland stimuleren door de digitale economie veilig en betrouwbaar te faciliteren.

De digitale infrastructuur vormt steeds meer de kern van de Nederlandse online economie en speelt een belangrijke rol voor het wereldwijde internet. Met een omzet van c.a. 1,18 miljard Euro, directe- en afgeleide werkgelegenheid van ca. 20.000 banen binnen honderden bedrijven, een groei van circa 9% per jaar en een bijdrage van meer dan 5% aan het bruto nationaal product is de sector absoluut een drijfveer voor de Nederlandse economische groei.

Bevordering online economie

Het doel van het initiatief DINL is om de aanbieders van digitale infrastructuren binnen Nederland zoals datacenters, hosting en cloud computing leveranciers, telecom en internetconnectiviteit te verbinden. Daarbij is er voldoende ruimte voor de stichtingen en verenigingen die de sector faciliteren

De stichting gaat onder andere de overheid, media en het bedrijfsleven voorzien van voorlichtingen. Verder gaat het initiatief bijdragen aan thema’s en discussies die gerelateerd zijn aan de groei van de online economie, zoals het onderwijs, informatiebeveiliging en het bestrijden van cybercrime. Het bestuur van de nieuw opgerichte stichting bestaat uit de vertegenwoordigers van de eerder genoemde zes aangesloten organisaties. De directie wordt gevoerd door de heer M. (Michiel) Steltman.

De verwachting is dat in 2015 andere organisaties die actief zijn in deze sector zullen aansluiten. De stichting zoekt actief de samenwerking op met andere stakeholders in de sector.

Annemiek Sprado Bron: splend.nl

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]