Investeren in virtualisatie en hybrid cloud bespaart belangrijke tijd

10-02-2015

Deze tijd wordt vervolgens besteedt aan verschillende bedrijfstaken

Hogere investeringen in virtualisatie en een hybrid cloud strategie leiden tot meer tijd voor het aanpakken van verschillende bedrijfstaken. Dit blijkt uit recent onderzoek van onderzoeksbureau IDC, gesponsord door VMware.

Virtualisatie

IDC bekeek voor dit onderzoek vier organisaties en onderzocht het effect van virtualisatie naar de cloud op de bedrijfsvoering. Hieruit bleek dat de organisatie die hier het meest in investeerde, ook de meeste tijd overhield om andere bedrijfstaken aan te pakken, zoals het implementeren van nieuwe apparatuur en het omgaan met onverwachte veranderingen. Bovendien is virtualisatie ook een stimulant voor cloud adoptie. Volgens de onderzoekers komt dit doordat wanneer de gebruikers de agility ervaren die mogelijk wordt gemaakt door virtualisatie, zij geïnspireerd raken om verder te gaan in de cloud.

Bron afbeelding: IDC


IT-beslissers uit het onderzoek gaven aan dat zij van plan zijn om de investeringen in in-house IT te verlagen van 54 procent naar 37 procent en de investeringen in de virtual private cloud juist te verhogen van 38 procent naar 45 procent. Deze plannen staan voor de komende één tot drie jaar.

Hybrid cloud strategie

Volgens 64 procent van de ondervraagden bestaat een cloud strategie uit een combinatie van dedicated IT en public clouddiensten, oftewel de hybrid cloud. De meningen over het belang van hybrid cloud zijn wel verdeeld. Zo vindt 70 procent dat de hybrid cloud kritisch is voor het behalen van bedrijfsdoelen en vindt meer dan 50 procent dat de hybrid cloud een aanjager van de groei, winst en agility van de organisatie. Bovendien heeft het gebruik van een hybrid cloud strategie ook een positief effect op de implementatie van applicaties. 70 procent van de respondenten gaf namelijk aan meer tijd over te houden om nieuwe applicaties en diensten in te zetten.


Birgit Bunt, Bron: VMware

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]