Bedrijf beperkt IT'er bij innovatie

02-12-2015

IT’ers willen graag nieuwe technologieën implementeren, maar worden vaak tegengehouden door het bedrijf. Ze ervaren een gebrek aan middelen, capaciteit en kennis. Zo blijkt uit het onderzoeksrapport van het Business Performance Innovation (BPI) Network.

IT-medewerkers willen graag de IT-infrastructuur vernieuwen. Ze zijn van mening dat hun bedrijf hier niet altijd prioriteit aan geeft. Ruim de helft van de IT’ers meent dat managers te lang wachten om te innoveren. Wanneer IT-medewerkers wel bezig zijn met de vernieuwing, lopen ze tegen diverse problemen aan. Zo beschikken ze over onvoldoende financiële middelen en capaciteit om de klus te klaren, is er een gebrekkige planningen en een te kort aan essentiële vaardigheden en/of vakmensen. Bovendien ervaren IT’ers een gebrek aan communicatie en samenwerking met de businesskant.

Ook blijkt dat IT’ers niet de tijd krijgen om nieuwe technologieën in te zetten. Zo is meer dan 80 procent ruim de helft van zijn tijd kwijt aan het oplossen van problemen en het onderhouden van verouderde systemen. Ook besteedt 17 procent van de IT’ers 90 procent van zijn tijd aan routinematige onderhoudstaken.

Wensen

Om als bedrijf sneller te ontwikkelen en innoveren, hebben zowel IT-professionals als managers de behoefte aan een snellere inzet van nieuwe applicaties en klantervaringen. Ook wensen zij meer strategische IT-initiatieven. IT-medewerkers hebben ook behoefte aan een langetermijnplanning, applicatieontwikkeling, data-analyse en software-engineering. Dit schiet nu vaak nog tekort.

‘Bedrijven staan aan het begin van een enorme verschuiving naar nieuwe technologische modellen en afhankelijkheid van ‘next generation’-infrastructuren, applicaties en diensten bij hun digitale transformatie’, zegt Kevin Leahy, algemeen directeur Data Center Solutions van Dimension Data. ‘De expertise en de middelen om dit voor elkaar te krijgen, zijn duidelijk schaars. Bedrijven zullen op zoek moeten naar de juiste partners met de juiste capaciteit en middelen om ervoor te zorgen dat ze niet achteropraken.’

Suzanne Martens

Relevante artikelen:
Project management
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]