Joe Eazor wordt de nieuwe baas bij Rackspace

29-05-2017

Cloudspecialist neemt erp-specialist Tricore over

It-industrieveteraan Joe Eazor neemt vanaf 12 juni de touwtjes in handen bij de Amerikaanse clouddienstenleverancier Rackspace. Hij volgt president Jeff Cotten op die een aantal weken als interim chief executive officer (ceo) fungeerde nadat Taylor Rhodes begin mei als ceo vertrok. Rackspace kondigt daarnaast aan erp-dienstverlener Tricore Solutions over te nemen.

De 54-jarige Eazor werkte als ceo bij internetdienstverlener Earthlink dat onder zijn leiding afgelopen februari voor 1,1 miljard dollar werd verkocht aan Windstream. Daarvoor heeft hij in topfuncties gewerkt bij EMC, HP en EDS.

Vorig jaar kwam Rackspace in handen van investeringsmaatschappij Apollo Global Management met een tweede investeerder Searchlight Capital Partners als minderheidsaandeelhouder. Van de nieuwe ceo Eazor wordt verwacht dat hij de wereldwijde groeistrategie in goede banen leidt. Zo wil de clouddienstenleverancier de Europese activiteiten uitbreiden. Afgelopen november opende Rackspace bijvoorbeeld een datacenter in Frankfurt, de eerste op het Europese continent.

Rackspace breidt ook haar portfolio uit. Zo nam het bedrijf vorige week de Amerikaanse enterprise recource planning (erp)-leverancier Tricore Solutions over, onder meer gespecialiseerd in Oracle- en SAP-applicaties. Met de overname haalt Rackspace expertise in huis om naast de gangbare infrastructuurdiensten ook applicaties voor klanten te beheren in de cloud.

   

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Cloud Computing
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]