Dentsu Aegis koopt crm-specialist Oxyma

27-11-2017
Het Britse marketingconcern Dentsu Aegis Network wil de Oxyma-groep overnemen, een specialist in digitale marketing en crm. Na deze overname, die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) nog wel moet goedkeuren, gaat Oxyma verder als Merkle Nederland. Merkle is onderdeel van Dentu Aegis. De groep heeft kantoren in Rotterdam, Amsterdam, Breda en Dubai; in totaal zijn er ruim 340 mensen werkzaam.

Oxyma-groep, opgericht in 2000, is actief op het gebied van klantrelatiebeheer (crm: customer relationship management), marketingtechnologie-, data-analyse- en klantwaardeprogramma's. In 2015 stapte investeerder Nordian Capital in als meerderheidsaandeelhouder. De groep bestaat uit vijf gespecialiseerde bureaus: Oxyma, Oogst, Your Social, Afrogleap en OFS. Deze bureaus zullen na de overname doorgaan onder hun eigen naam met de toevoeging: ‘a Merkle company’.

Oxyma werkt voor zowel nationale als internationale klanten, waaronder KPN, Air France KLM, Audi, Unilever, Vodafone, Ziggo. Het bedrijf heeft ook partnerships met softwareleveranciers zoals IBM, Adobe, Salesforce, Google en Selligent. Een belangrijk aandachtspunt na de overname is om de samenwerking van Merkle met Pegasystems in Nederland uit te breiden.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]