Microsoft: slechts 20% voldoet in mei aan AVG

19-12-2017
Slechts 20,5 procent van de Nederlandse organisaties zegt op 25 mei 2018 te voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). 12,5 procent is er waarschijnlijk nog niet klaar voor. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Team Vier in opdracht van Microsoft.

Voor het onderzoek werden ruim zeshonderd Nederlandse directeuren en it-managers ondervraagd. Hieruit blijkt dat momenteel 6 procent van de organisaties klaar is voor de AVG, ook bekend als de General Data Protection Regulation (GDPR). Over een half jaar verwacht één op de vijf bedrijven klaar te zijn. Het merendeel (62 procent) zegt tegen die tijd ‘waarschijnlijk wel’ te voldoen aan de wetgeving. De overige 12,5 procent van de it-managers of directeuren denkt op 25 mei nog niet klaar te zijn en 1 procent is zeker weten niet klaar voor de wetgeving.

Waar werken Nederlandse organisaties dan nog aan? De grootste uitdaging zit in de registratieprocessen (41,5 procent) en databasestructuur (38 procent). Daarnaast is drie op de tien nog bezig met gegevensbescherming in het algemeen.

Om de persoonsgegevens te beschermen, zoeken organisaties naar technische hulpmiddelen. 48 procent doet dit puur op het gebied van beschermen en beveiligen persoonsgegevens, 39 procent voor het opstellen en handhaven van beleid op toegang tot en gebruik van persoonsgegevens en 32 procent voor het identificeren en classificeren van persoonsgegevens.

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]