‘ICT zorgt voor mensen’ hoofdthema van Zorg & ICT 2018

30-01-2018

GDPR, digitale transformatie en cybersecurity belangrijke thema’s in seminarprogramma

“Met actuele informatie, innovatie en inspiratie is Zorg & ICT het jaarlijkse hoogtepunt voor directie, management, zorgprofessionals en ICT’ers werkzaam in de zorgsector”, zegt Paul Verdult, brandmanager bij Jaarbeurs. “ICT lijkt misschien een abstract onderwerp, maar veel zorgprofessionals hebben er dagelijks mee te maken. Dossiers worden gedigitaliseerd, behandeltrajecten digitaal verwerkt en apps brengen zorg naar de eigen leefomgeving. Digitaal gedreven gezondheidszorg biedt voordelen qua werkdruk, zorgkwaliteit en kosten, maar vraagt een belangrijke transformatie van organisaties. Zorg & ICT 2018 maakt uitdagingen inzichtelijk en helpt om concrete stappen te zetten.”

Zorgexperts aan het woord

Naast de mogelijkheid tot kennis uitwisselen en netwerken met vakgenoten biedt Zorg & ICT 2018 een gratis seminarprogramma met ruim honderd sessies. Hierin komen belangrijke thema’s als GDPR, eHealth, robotica, domotica, cybersecurity en digitale infrastructuur uitgebreid aan bod. Sprekers zijn onder anderen Igor Tulevski, cardioloog en medeoprichter van Cardiologie Centra Nederland, die vertelt over het gebruik van Hartwacht, een gebruiksvriendelijke app voor de hartzorg. De CIO van het nieuwe Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Richard Kamman, gaat in op de uitbouw van de gehele ICT-omgeving van het nieuw te bouwen centrum. Ook Dennis Verschuuren, Operational Security Officer bij het Maasstad Ziekenhuis, gaat dieper in op de praktijk. Hij vertelt over de implementatie van NEN7510-maatregelen bij het Maasstad Ziekenhuis.

Innovatie en beleving: het Computable Future Lab

Nieuw op Zorg & ICT 2018 is het Computable Future Lab, de innovatiezone op de beurs. Opkomende, jonge bedrijven, zorginstellingen en partners demonstreren samen de meest veelbelovende innovaties in de zorgsector. Hoe helpen connected devices en sensortechnologie zorgverleners bij een betere behandeling van patiënten? Hoe worden virtual en augmented reality ingezet in de zorg? En hoe helpt artificial intelligence bij het opstellen van een behandelplan? Bezoekers vangen een glimp op van de nabije toekomst – van innovatie tot implementatie.

Zorg & ICT 2018 vindt plaats op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 april 2018 in hal 1 van Jaarbeurs Utrecht. De beurs is dagelijks geopend van 9.30 uur tot 16.30 uur. Registreren voor gratis toegang kan via de website.

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]