Samsung verliest patentzaak tegen Apple

25-05-2018
De Zuid-Koreaanse techreus Samsung moet aan Apple 539 miljoen dollar betalen, zo heeft een Amerikaanse jury beslist. Volgens de jury heeft Samsung verschillende smartphonepatenten van Apple geschonden.

De rechtszaak draait al jarenlang mee en werd al in 2012 beslecht, maar kwam dit jaar opnieuw voor de rechter. In eerste instantie werd beslist dat Samsung 399 miljoen dollar moest betalen, maar dat bedrag is nu dus opgetrokken. Het bedrag is een stuk lager dan één miljard die Apple eiste, maar wel stukken meer dan de 28 miljoen dollar die Samsung vond dat het schuldig was.

De jury oordeelde dat Samsung vijf patenten van Apple heeft geschonden tussen 2010 en 2011. Zo zouden de Zuid-Koreanen zich bij het bouwen van hun apparaten al te veel hebben laten inspireren door het ontwerp van de iPhone, wat onder meer moet blijken uit de afgeronde hoeken.

Apple zegt tevreden te zijn met het vonnis dat voor hen ook een hoge symbolische waarde heeft. ‘In deze zaak ging het altijd om meer dan geld. Apple heeft met de iPhone een smartphonerevolutie teweeggebracht’, klinkt het. ‘We geloven erg in de waarde van ontwerp en onze teams werken onvermoeibaar om innovatieve producten te creëren.’

Lees verder >>

My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]