Non-profit sector Limburg loopt digitaal ver achter

30-05-2018
Limburgse werkgevers besteden meer dan ooit aandacht aan de digitale vaardigheden van hun werknemers. Echter zijn er grote verschillen qua investeringen in verschillende sectoren. Zo blijven de digitale vaardigheden van werknemers in de niet-commerciële sector achter op die van de commerciële sector. Dit blijkt uit de Sociale Innovatie Monitor Limburg 2018, een onderzoekrapport onder 201 Limburgse werkgevers naar sociale innovatie.

In het onderzoeksrapport wordt dit jaar voor het eerst gekeken naar de digitalisering van werkzaamheden en de digitale vaardigheden van medewerkers. Hieruit blijkt dat Limburgse werkgevers blijven investeren in de ontwikkeling van hun eigen medewerkers, maar dat dit nog wel sterk per sector verschilt. Zo zijn de digitale vaardigheden van medewerkers beter ontwikkeld in de industrie en commerciële dienstverlening dan in de niet-commerciële dienstverlening.

Daarnaast is de werkgevers gevraagd naar de omvang van de taken die in nauwe samenhang met nieuwe technologie worden uitgevoerd. Ook hier blijkt dat de industrie en commerciële dienstverlening voor lopen ten opzichte van de niet-commerciële dienstverlening. Vooral de grote organisaties in de commerciële dienstverlening scoren hierbij aanzienlijk hoger dan de grote organisaties in de niet-commerciële dienstverlening.

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Loopbaan
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]