Managers vinden zelf hun antwoorden op informatievragen

20-06-2018
Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk
Woon- en zorgcentrum De Haven maakt gebruik van LemonBoard; de dashboards en rapportages die zijn ontwikkeld door Open Steps voor PlanCare. Deze dashboards onderscheiden zich door de overzichtelijke wijze van presenteren en het gemak waarmee je kunt doorklikken in de data, vindt controller Ben Post. “En er worden in samenwerking met Open Steps meer dashboards ontwikkeld. Dashboards met statistische informatie over ligduur en doorstroom bijvoorbeeld. Maar ook dashboards met productiecijfers, zoals het aantal ligdagen in relatie tot de afspraken met de verzekeraar, of administratieve gegevens, zoals (af)lopende beschikkingen en declaraties. Daarnaast komen er nieuwe dashboards op het gebied van zorg en kwaliteit.” Hij beveelt het gebruik van de dashboards van harte aan bij collega’s. Enerzijds om de kwaliteit van zorg te verhogen, anderzijds om de gegevens die nodig zijn voor verantwoording eenvoudig boven tafel te krijgen.

SelfService BI; managers vinden zelf de antwoorden
De beschikking hebben over actuele zorginformatie wordt steeds belangrijker voor verantwoording en het verhogen van de kwaliteit van zorg. De huidige trend dat managers steeds meer zelf analyses moeten en willen doen sluit hier naadloos bij aan. Wanneer deze primair belanghebbenden in staat zijn zelf antwoorden te vinden op hun informatiebehoeften en niet meer afhankelijk zijn van de afdeling IT, wordt gesproken van ‘SelfService BI’. Met LemonBoard voor PlanCare komt op eenvoudige wijze een SelfService BI tool beschikbaar zodat managers de beschikking hebben over management- en stuurinformatie.

Hé, kan ik dat ook?
Maarten van der Jagt, mede-eigenaar van Open Steps, vertelt enthousiast; “We worden er blij van als we zorginstellingen efficiënter kunnen laten werken door het op een eenvoudige wijze beschikbaar stellen van informatie. Zodat we mensen dingen kunnen laten doen waarvan zij zelf niet voor mogelijk hielden dat het mogelijk was. Wij horen dan ook vaak; Hé, kan ik dit ook?” Martin de Visser, directeur De Heer Software, vult aan; Door deze samenwerking komt, op eenvoudige wijze, precies die (zorg)informatie beschikbaar die ervoor zorgt dat onze klanten beter kunnen sturen op hun zorgprocessen. Dit leidt weer tot meer efficiëntie in deze processen en uiteindelijk tot meer kwalitatieve tijd met de cliënt.

Over Open Steps
Open Steps is een ervaren team bedrijfskundige IT-ers. We verrassen graag en helpen versimpelen, begeleiden en bouwen. We bieden organisaties advies en ondersteuning bij hun informatiehuishouding, en signaleren en verbinden om tot zinnige resultaten te komen. Zo kunnen onze klanten zich richten op dat waar ze het liefst mee bezig zijn: goede zorg verlenen. Naast de gezondheidszorg zijn we ook actief in de kinderopvang en het bedrijfsleven
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]