Weer ‘tussen-cao’ KPN in afwachting van plan-Ibarra

30-07-2018
De vakbonden en KPN hebben opnieuw een kortlopende cao gesloten. Van 1 juli tot en met 31 december 2018 liggen de afspraken over loon en een sociaal plan vast. Naar verwachting komt ceo Maximo Ibarra (opvolger van ‘mister-KPN’ Eelco Blok), na de zomer met een nieuwe bedrijfsstrategie. Als die plannen er zijn, kunnen de bonden en het bedrijf opnieuw rond de tafel en proberen een cao te sluiten voor een langere termijn.

Er is de afgelopen periode veel overleg geweest tussen KPN en de bonden, staat in het onderhandelingsresultaat dat onlangs werd gedeeld. Maar, de partijen kwamen tot de conclusie dat, zolang de plannen van de nieuwe KPN-ceo Maximo Ibarra nog niet bekend zijn, er geen langdurige afspraken gemaakt kunnen worden.

Gevraagd naar de belangrijkste punten uit de cao noemt FNV-bestuurder Bob Bolte: ‘Een gemiddelde loonstijging van 2,5 procent in 2018.’ Verder is hij tevreden dat het sociaal plan in tact blijft. Daarin zijn volgens de vakbondsbestuurder eerlijke ontslagvergoedingen vastgelegd. Ook worden beslissingen over de geldigheid van ontslag volgens de kantonrechtersformule gewogen en zijn er goede regelingen om van werk-naar-werk te gaan bij ontslag.

Bolte: ‘Het is natuurlijk niet ondenkbaar dat je als KPN’er je baan kwijt kunt raken. Het oorspronkelijke telecombedrijf bevindt zich in een snel veranderende markt waarvan niemand precies weet hoe die er over een jaar uitziet. De vraag is dan ook wat de nieuwe topman, die van buiten de organisatie komt, van plan is.’

Lees verder >>

Relevante artikelen:
Telecommunicatie | Loopbaan
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]