Davanti implementeert CORAX wms bij eerste klant in USA

12-09-2018
De high tech coldstorage is gebouwd en wordt geëxploiteerd door logistiek dienstverlener NewCold. Het innovatieve vriesmagazijn is gesitueerd in Tacoma (Seattle) en dient als het nieuwe, centrale distributiecentrum voor Trident Seafoods.

De cold storages van NewCold zijn voorzien van de nieuwste technologieën zoals geautomatiseerde opslag- en ophaalsystemen (ASRS) om automatisch pallets te verplaatsen en op te slaan in het energiezuinige hoogbouwmagazijn. De logistieke processen, gebruik makend van high tech mechanische automatisering, worden aangestuurd door het cloud based en SaaS warehouse management systeem CORAX. NewCold heeft gekozen voor CORAX wms vanwege de schaalbaarheid, vriendelijke gebruikersinterface en eenvoudige koppelingsmogelijkheden. CORAX groeit mee met de operatie van de klant, het is snel te leren aan nieuwe gebruikers en is gebaseerd op de nieuwste technologieen van Microsoft. Daarnaast kunnen met CORAX velerlei rapportages gegenereerd worden, met de geintegreerde Power BI-tool, die op eenvoudige wijze verdiepend inzicht bieden in uw operatie.

Mw. Hasret Celik, Sales Director van Davanti, zegt: “Wij zijn trots om met ons wms een bijdrage te leveren aan de optimalsering van voedselopslag in de USA. Het is een genoegen om dit samen met NewCold en haar klant Trident Seafoods te mogen doen."

Trident heeft haar opslag van vis uit Alaska, die eerst op verschillende locaties werd opgeslagen, nu geconsolideerd in Tacoma wat aantrekkelijk is voor haar klanten in het Noordwesten van Amerika. Door de samenwerking met NewCold gaat Trident Seafoods zich meer en meer positioneren als leider in de distributie van visproducten in de Verenigde Staten.

NewCold plant, ontwerpt, bouwt en exploiteert state-of-the-art vriesmagazijnen met haar eigen mensen over de hele wereld. NewCold heeft haar hoofdfkantoor in Breda en is reeds actief op 3 continenten, in Europa, de USA en Australië. NewCold is nu aan het bouwen aan de tweede coldstorage op Amerikaanse bodem in Burley, Idaho, waar McCain als grootste klant verwelkomd zal worden. Ook hier zal CORAX wms ingezet worden om de logistieke processen snel en efficiënt aan te sturen.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]