Documentatiecentrum lanceert DC Online 2.0

05-10-2018
Als ‘informatievaardigheden verwerven’ het nieuwe leren wordt, dan is omgaan met bronnen één van de belangrijkste vaardigheden om te ontwikkelen.
Kinderen vinden graag bronnen die passen bij hun leeftijd. Het beoordelen en verkennen van deze bronnen is daarbij een vaardigheid die steeds belangrijker wordt: we willen graag dat kinderen de juiste weg vinden in grote hoeveelheden informatie. Documentatiecentrum Online springt in op deze behoefte.

Informatieverwerking en onderzoekend leren: het is de basis voor werkstukken, posterpresentaties en spreekbeurten én voor de thematische wereldoriëntatieprojecten van de leerkracht.
De kindvriendelijke zoekmachine Wizenoze biedt hierin uitkomst: het maakt informatieverwerking adaptief. Door kindvriendelijk te zoeken én te vinden, passend bij leeftijd en het juiste onderwerp, kunnen kinderen wijs uit hun zoekresultaten.

Betrouwbaarheid van bronnen: het is voor kinderen steeds moeilijker te beoordelen. Zeker in een wereld waarin we overspoeld worden door informatie is het van belang om betrouwbare bronnen te vinden op je eigen niveau. Op deze manier kun je in de klas aan de slag met een project, spreekbeurt of boekbespreking, zonder gehinderd te worden door een brei van informatie, of zelfs 'fake news'.

Door kinderen handvatten te geven om de wereld om zich heen te ontdekken te interpreteren, stomen we ze klaar voor de toekomst. Samen kunnen we een stap zetten in deze richting. Elke dag bronnen bekijken, beoordelen en evalueren is belangrijk.
My Marqit

Registreer je gratis voor de volgende voordelen:

  • Kosteloos toegang tot alle informatie
  • Onbeperkt downloaden van whitepapers
  • Altijd up-to-date via de Marqit nieuwsbrieven
E-mailadres
Wachtwoord
Wachtwoord [vergeten?]